Beide Limburgse bedrijven werken al meerdere decennia samen en er lijkt geen einde aan te komen. Sinds 2015 vonden er net geen 250 LAG-voertuigen hun weg naar Genk, waaronder een reeks bulkvoertuigen. Van het meest recente type LAG-bulkopleggers belandden er inmiddels 79 bij H.Essers. 

LAG met specifieke aanpassingen

De nieuwe serie bulkopleggers voor H.Essers kent enkele specifieke aanpassingen. Om het samenklitten van de vervoerde producten te vermijden, koppelt de fabrikant de bypassslang aan de drukaflaat van de bulkoplegger. Dit verlaagt de temperatuur in de tank aanzienlijk en beperkt het voorgenoemde risico. Alle bulkopleggers zijn voorzien van een manueel bediend kipventiel met afstandsbediening. Ook rustte de constructeur alle voertuigen uit met een slangbreukbeveiliging. 

H.Essers’ uitbreidingen op het standaardtype zorgen ervoor dat de opleggers onafhankelijk van de trekker kunnen functioneren terwijl ze de gevaren voor goederen en voertuig verminderen. 

Over H.Essers

Het in 1928 opgerichte H.Essers is gespecialiseerd in transport en logistiek voor sectoren als chemie, pharmaceutica, parts en infra. Het bedrijf telt momenteel 1.060.000 m² magazijnruimte, een vloot van 1.475 trekkers en 3.120 trailers. H.Essers heeft meer dan 6.560 medewerkers, verdeeld over 73 vestigingen in zeventien landen.

Over LAG Trailers Groep

Bij de LAG Trailers Groep werken circa vijfhonderd mensen in productiefaciliteiten, servicewerkplaatsen en saleskantoren in België, Nederland, Polen en andere Europese landen. Deze Europese industriële groep concentreert zich op het produceren van brandstofwagens, tankwagens, bulkwagens, bulkcontainers en containerchassis voor het intermodale verkeer.