Het nieuwe distributiecentrum is 100 procent energieneutraal gecertificeerd. Dit is onder meer te danken aan de energiezuinige warmtepompen, de ledverlichting en een groot zonnepark op het dak van het bestaande pand. Het nieuwe distributiecentrum biedt ruimte aan ruim 15.000 palletplaatsen en beschikt over zes loadingdocks. Daarnaast beschikt het complex over crossdockfaciliteiten, een logistiek trainingscentrum en diverse kantoorruimtes. 

Oldenburger|Fritom wil beste oplossingen bieden

Overeenkomstig zijn bedrijfscredo wil de logistiek dienstverlener zijn klantrelaties de beste logistieke oplossingen bieden. Een belangrijke reden waarom het bedrijf ook is gecertificeerd volgens de MVO Prestatieladder Niveau 4. Naast het nieuwe distributiecentrum is het bestaande distributiecentrum van de onderneming in Veendam naar Breeam-maatstaven gerenoveerd. Hiervoor ontving de logistiek dienstverlener het Breeam Excellent-certificaat. 

Familiebedrijf

Oldenburger|Fritom is een familiebedrijf en maakt deel uit van de Fritom Logistic Solutions Group. De Fritom Group behoort tot de Top 30 van Logistiek Dienstverleners in Nederland. De organisatie telt meer dan zevenhonderd medewerkers, een wagenpark van 450 eenheden en 125.000 m2 aan warehousefaciliteiten. In 2017 vierde Oldenburger|Fritom zijn honderdjarig bestaan en het bedrijf kreeg in januari 2018 het predicaat Hofleverancier uitgereikt. Het is uitgegroeid van transportonderneming tot logistiek dienstverlener, die wereldwijd opereert.