De oplevering van het distributiecentrum is gepland in het eerste kwartaal 2022 en het is beschikbaar voor de verhuur. De opzet is flexibel, waardoor ook deelverhuur mogelijk is vanaf 4.479 m2. Het nieuwe distributiecentrum wordt geheel naar de Breeam Very Good-standaard gebouwd.

Panattoni Almere

Distributiecentrum Almere komt op bedrijventerrein Stichtsekant, 30 kilometer van Amsterdam en Utrecht. Daarnaast is berekend dat binnen een straal van 30 minuten rijden 4 miljoen mensen bereikbaar zijn. De ligging is volgens Panattoni ideaal met de aansluitingen op de A27 en A6/A1 op respectievelijk 2 en 8 kilometer afstand.

Jeroen Gerritsen, algemeen directeur Panattoni Nederland: “Wij zijn gelukkig dat wij dit nieuwe distributiecentrum kunnen realiseren op deze strategisch en centrale locatie. Dit is ons vijfde project in Nederland, twaalf maanden nadat Panattoni naar Nederland is gekomen."

Nationale distributiehub

Gerritsen vervolgt: ”Distributiecentrum Almere is een belangrijk logistiek knooppunt vanwege de strategische ligging ten opzichte van Utrecht en Amsterdam en Almere zelf met bijna 215.000 inwoners. De positie als nationale distributiehub is inmiddels gevestigd en gezien de enorme ontwikkeling van het onlinewinkelen, zien wij ook nieuwe kansen voor zowel last mile als e-fulfilment op deze locatie. Om in te spelen op de nieuwe onlinevraag kunnen wij het gebouw indelen in kleinere units voor fijnmazige distributie. Daarmee bieden we flexibel ruimte aan van circa 23.000 tot 4.500 m2.” 

Dc in Wessem

Eind vorig jaar meldde Panattoni Nederland dat het een dc gaat ontwikkelen langs de A2 bij het Limburgse Wessem. Ook dit gebouw zal voldoen aan de standaard Breeam Very Good.