De nieuwe ontwikkeling bestaat uit 23.450 m2, waarvan het distributiecentrum 21.075 m2 beslaat en het kantoor plus mezzanine 2.375 m2. Er worden twintig loadingdocks gerealiseerd en 214 parkeerplaatsen op eigen terrein. De ontwikkeling is beschikbaar voor de verhuur.

Tweede project Panattoni

Distributiecentrum Wessem is gelegen pal naast de snelweg A2 en op enkele kilometers afstand van de aansluiting van de A2 met de A73. De zichtlocatie vanaf de A2 met 75.000 passerende voertuigen per dag biedt bedrijven de kans zich te presenteren aan een groot publiek.

Het nieuwe complex zal voldoen aan de ‘Very Good’-standaard van Breeam. De oplevering is gepland in het eerste kwartaal 2022. Wessem is het tweede project van Panattoni in Limburg; in juni startte het bedrijf met de ontwikkeling van twee distributiecentra in Roermond van totaal 43.255 m2.

Beschikbaarheid personeel

“Wij zien heel veel toekomst in Midden- en Zuid Limburg, omdat we merken dat er een betere beschikbaarheid van personeel is om de distributiecentra goed te kunnen bemensen”, aldus Jeroen Gerritsen, algemeen directeur bij Panattoni Nederland. "De strategische ligging ten opzichte van het Duitse achterland en de keuze uit vier vliegvelden binnen een uur rijden, maakt de regio uitermate geschikt voor internationaal opererende bedrijven."

"De bereikbaarheid van het distributiecentrum aan de Op den Dries 1 gelegen locatie is optimaal voor personeelsleden”, vervolgt Gerritsen. "Het ligt dichtbij een bushalte die binnen 20 minuten aansluit op het NS Intercitystation in Roermond. De snelwegafrit van de A2 ligt op een kilometer afstand. En binnen 15 minuten ben je bij de container terminal van BCTN in Roermond. Wat deze ontwikkeling werkelijk uniek maakt is de zichtbaarheid vanaf de A2.” 

Industrieel vastgoed

Panattoni Nederland is onderdeel van Panattoni Europe, actief in industrieel vastgoed. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen reeds 10 miljoen m2 in Europa ontwikkeld. Het wil lokale bedrijven ondersteunen met het leveren van multifunctionele, built-to-suit distributiecentraprojecten.