Wat destijds kleinschalig met een enkele bestelauto begon, is inmiddels uitgebouwd tot een fullservice dienstverlening met vijf elektrisch aangedreven bakwagens. 

Peeters Vervoercentrale

“Onze trouwe relaties weten al veel langer dat wij duurzaam en emissievrij zendingen van en naar het centrum van Amsterdam brengen”, begint Andre Groot, algemeen directeur van Peeters Vervoercentrale, zijn verhaal. “Daarvoor beschikken wij inmiddels over vijf moderne elektrische bakwagens met laadklep. Door de voortgaande technische innovatie beschikken die over een actieradius van ruim 230 kilometer op een stroomlading en kunnen dus meerdere ritten van en naar de binnenstad verzorgen. Dat maakt het voor steeds meer verladers en collega-logistiek dienstverleners ook interessant om de goederen in ons nieuwe en duurzame crossdockcentrum af te (laten) leveren, om bij ons de milieuvriendelijke uitvoering van de bekende last mile neer te leggen.”

Onderdeel van VSDV Groep

Om klaar te zijn voor de verwachte groei in de toekomst, werd vorig jaar een 4.000 m2 groot nieuw crossdockcentrum aan de Beiraweg in het Westelijk havengebied van Amsterdam geopend. Het crossdockcentrum is 24 uur per dag geopend van zondagnacht tot zaterdagochtend. Door zich niet aan een bepaald netwerk te verbinden, is Peeters Vervoercentrale onafhankelijk en kan dus ook voor iedere partij de zendingen op het gewenste adres afleveren. Verder is de logistieke dienstverlener onderdeel van de VSDV Groep en kan het op die manier met andere bedrijven uit de groep ook andere vervoersbehoeften, van klein tot groot, nationaal of internationaal passend invullen.