Tot voor kort huurde men de opslag in bij partners. P&O Ferrymasters verbreedt nu weer zijn basis en gaat op deze wijze meer waarde creëren voor het bedrijf. Het eerste magazijn is inmiddels in gebruik genomen in Rotterdam Europoort en het tweede is een warehouse in het Verenigd Koninkrijk, dicht bij Londen. Deze zijn al grotendeels gevuld met goederen van diverse klanten. P&O Ferrymasters zit nu op ongeveer 600.000 eenheden op jaarbasis. Het uitgangspunt van de Port Centric-strategie is via verbreding van de activiteiten een groei van 5 tot 10 procent per jaar te realiseren. Tot nu toe ligt P&O Ferrymasters daarmee naar eigen zeggen op koers.

P&O Ferrymasters wil realtime inzicht

Om realtime inzicht in de warehouses te krijgen, is P&O Ferrymasters op zoek gegaan naar een warehousemanagementsysteem. Zij zochten een laagdrempelig WMS dat snel te implementeren is en dat kan meegroeien met de eigen groei. Aangezien Corax een SaaS-product is, kan het eenvoudig op- en afschalen. Als het bedrijf dus groeit, groeit het systeem mee. 

Snelle implementatie

De implementatieduur in het Nederlandse warehouse bedroeg twee maanden, van blueprint tot livegang. De Corax-consultants hebben een blueprint gemaakt van het magazijn; een soort inventarisatie met daaraan gekoppeld hoe de logistieke stromen in Corax in te richten. Daarna is er een voorstel gemaakt voor implementatie en zijn de consultants in nauwe samenwerking met de klant aan de slag gegaan. 

Tijdens de go-live outbound van het magazijn in Nederland is ter plaatse de tweede klant geconfigureerd. In het Verenigd Koninkrijk heeft het eigen team van P&O Ferrymasters bijna alle voorbereidingen zelf gedaan; ze waren inmiddels zo goed ingewerkt, dat ze Corax, in overleg met de Davanti-consultant, grotendeels zelf geïmplementeerd hebben.

warehousemanagementsysteem Corax P&OToekomst

Na deze implementatie staat er nog een aantal magazijnen op de planning voor P&O Ferrymasters. Naast de eerste en tweede pijler, Rotterdam en het Verenigd Koninkrijk, is Duitsland aan de beurt.

Over Corax WMS

Corax WMS ondersteunt het beheer en de opslag van goederen van meerdere voorraadeigenaren in een magazijn. Dit kunnen verschillende bv’s binnen één onderneming zijn of meerdere klanten van een logistiek dienstverlener. Administratief blijven de voorraden gescheiden maar de administratieve gebruikers en RF-gebruikers kunnen tegelijk voor één of meerdere voorraadeigenaren werken.

Ook ondersteunt het WMS het voorraadbeheer en de goederenstromen over meerdere gescheiden opslaglocaties binnen één en dezelfde installatie. Afhankelijk van de autorisatie heeft een gebruiker toegang tot één of meerdere magazijnen of werkgebieden. De voorraadstanden per magazijn en over alle magazijnen heen zijn altijd realtime bekend. Elke gebruiker van het WMS kan zijn eigen taal kiezen – onontbeerlijk in een internationale omgeving, zoals die van P&O Ferrymasters.

Over P&O Ferrymasters

P&O Ferrymasters levert pan-Europees maatwerkoplossingen op het gebied van transport, logistiek en supplychain. Het bedrijf maakt deel uit van P&O Ferries Holdings Divisions Ltd – eigendom van DP World – en opereert vanuit meer dan twintig strategische vestigingen in dertien landen op het continent. Het bedrijf biedt totaaloplossingen van 3PL- en 4PL-activiteiten, warehouseactiviteiten tot aan interim-managementondersteuning en strategisch advies voor grote klanten. Het concept is gebaseerd op duurzame relaties waarbij P&O Ferrymasters integraal deel uitmaakt van het team van de klant. De 3PL- en 4PL-experts monitoren bestaande processen en leiden continue verbetertrajecten om efficiëntie te optimaliseren.