“Sinds de oprichting van Red je Pakketje dromen wij van duurzame pakketbezorging”, aldus ceo Sam Rohn. “Wij zijn dus heel blij dat we deze mijlpaal halen en trots dat we laten zien dat het kan. Maar hier stoppen we niet. We blijven ondernemen vanuit de gedachte goed te willen doen voor mens en milieu.” 

105 nieuwe bezorgbussen voor Red je Pakketje

Met de investering van € 7,5 miljoen – mede mogelijk gemaakt door Beequip – koopt Red je Pakketje bij Bluekens EV 105 elektrische voertuigen: dertig E3’s en 75 E9’s van Maxus. Later dit jaar volgen nog 150 extra voertuigen.

Nieuwe distributiecentra voor groter bereik

Voor het vergroten van het bereik met elektrische bussen wil Red je Pakketje niet alleen wachten op innovaties in elektrische voertuigen. Daarom investeert de pakketbezorger dit jaar in zijn netwerk van distributiecentra. Zo groeit het aantal distributiecentra van vijf naar elf locaties, waarvan vier met een eigen laadplein. Daarnaast levert Schouten Olie op alle distributiecentra opslagtanks met fossielvrije brandstof (hvo100). Deze brandstof moet zorgen voor tot 90 procent minder CO2-uitstoot dan gangbare diesel.

Op weg naar volledig extra rijden

“Wij bezorgen zoveel mogelijk elektrisch”, zegt Thijs van Driel, coo bij Red je Pakketje. “Vooral in dunner bevolkte gebieden van Nederland gebruiken we ook nog bezorgbussen die rijden op hvo100. Op het moment dat de actieradius van elektrische bussen overal toereikend is of wij door een fijnmaziger netwerk van distributiecentra de afstanden hebben beperkt, gaan wij volledig over op elektrisch rijden. Wij werken hard om deze volgende mijlpaal vóór eind 2022 te bereiken.”