De vier trucks rijden voor klant De Kikvorsch dagelijks een breed assortiment speciaalbieren en andere dranken naar distributiecentra en slijters voor de groothandel. De keuze voor Scania werd zowel ingegeven door de voorkeur van De Kikvorsch als door de TCO van de voertuigen. “Met een dagelijks brandstofverbruik van 1:4 wordt de TCO alleen maar beter”, licht Toine van Bladel, resourcemanager Transport & Distributie Benelux, toe.

Scania geeft aflevertraining

De voertuigen zijn allemaal ‘connected’. Voor de ingebruikname van de nieuwe trucks hebben de chauffeurs allemaal een aflevertraining gehad om goede prestaties neer te kunnen zetten. Ook op de uitrusting is niet bezuinigd. Zo zijn de voertuigen onder andere uitgerust met een standairco, lane departure warning en adaptive cruise control, en is ook voor een optimaal chauffeurscomfort gezorgd. 

Nedcargo

Nedcargo is gespecialiseerd in de logistiek van voeding, drank en retail en is gevestigd op diverse locaties in Nederland en België. Het bedrijf heeft een wagenpark van zo’n 120 voertuigen en 240 trailers.