Na een gedegen voorbereidings- en testfase heeft de logistiek dienstverlener het nieuwe warehousemanagementsysteem in gebruik genomen. Het nieuwe WMS van Centric geeft het bedrijf hiermee de mogelijkheid om de warehouseorganisatie in Tiel ook de komende jaren verder uit te bouwen en  innoveren, dankzij een uitgebreide set nieuwe functionaliteiten en dus de mogelijkheid om datagedreven te werk te gaan. 

Nieuwe mogelijkheden voor Simon Loos  

Het WMS Locus maakt het mogelijk om integraal datagestuurd te werken. De ontsluiting van alle data zorgt voor volledige transparantie en daarmee voor een optimale controle van de processen. Stuurinformatie, zoals KPI’s voor kwaliteit,  productiviteit en voorraadbetrouwbaarheid, is beschikbaar voor zowel de klant als voor alle niveaus binnen de organisatie.

De beschikbaarheid van alle data geeft ook de logistiek consultants van Simon Loos nieuwe analysemogelijkheden in de optimalisatietrajecten die zij in opdracht van of samen met de klanten uitvoeren.

Voltooiing 

Alhoewel de implementatie door onder andere de vakantieperiode, coronabeperkingen en al flink oplopende kerstvolumes onder druk stond, kon het project succesvol en op tijd worden afgerond. Inmiddels zijn de samenwerkende partijen ook gestart met de integratie van Locus op de laatste locatie, het warehouse in Wognum.

Planoplossing

Ook op het gebied van transportplanning zet Simon Loos stappen. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf aan dat het met Cornelissen Groep, Peter Appel Transport en Conundra een samenwerkingsverband aangaat voor de ontwikkeling van een volledig geautomatiseerd en geheel op algoritmen gebaseerd systeem voor resource- en routeplanning. In de komende twee jaar wordt de nieuwe planoplossing gefaseerd ontwikkeld en in gebruik genomen. 
warehouse simon loos tiel