Arla Foods heeft de ambitie om verder te groeien op de Nederlandse en Belgische markt. Daarbij zocht de zuivelcoöperatie naar een logistiek dienstverlener als partner die het bedrijf de aankomende jaren daarin faciliteert en helpt het logistieke proces te verbeteren. Na een uitvoerig tendertraject heeft de zuivelcoöperatie gekozen voor een samenwerking met Simon Loos. De belangrijkste reden hiervoor was de focus op duurzaamheid. Daarnaast waren ook de proactieve houding van Simon Loos en het feit dat de logistiek dienstverlener beschikt over een groot transport- en distributienetwerk bepalend. 

Arla Foods blij met Simon Loos

“Wij zijn verheugd om samen te gaan werken met Simon Loos”, vertelt Bouke van Hamersveld, logistiek manager Arla Foods NL/BE. "In 2030 willen we 30 procent van onze uitstoot gereduceerd hebben en in 2050 als organisatie en met al onze producten volledig netto klimaatneutraal zijn. De duurzame oplossingen van Simon Loos gaan ons helpen bij het realiseren van onze duurzaamheidsdoelen. Daarnaast zien wij de aanwezigheid van andere zuivelleveranciers als klant bij Simon Loos als een voordeel.”

Met de komst van Arla Foods breidt het transportbedrijf zijn aandeel in de dairydistributie verder uit. 

Biologische zuivel

Arla Foods is een internationale zuivelcoöperatie met 9.400 melkveehouders in zeven landen: Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, België en Luxemburg. Arla Foods is de grootste producent van biologische zuivel in de wereld en is daarin ook in Nederland marktleider. Sinds 2009 is Arla Foods gevestigd in Nederland en de zuivelcoöperatie heeft als missie om het makkelijker te maken voor mensen om gezonder te leven, dankzij goede voeding. 

Logistieke top 20 

Simon Loos ontzorgt dagelijks de logistiek van veel aansprekende bedrijven en merken in foodretail en foodservice. In haar ruim tachtigjarig bestaan is de organisatie uitgegroeid tot een vooraanstaand logistiek dienstverlener op het gebied van transport, warehousing, copacking en consultancy. Bij het familiebedrijf zitten duurzaamheid en innovatie in het DNA, wat samen met de kenmerkende hoge kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid al jaren zorgt voor een mooie plek in de logistieke top 20. 

Fusie met Peter Appel

Sinds 2021 is het bedrijf gefuseerd met Peter Appel Transport waardoor een organisatie is ontstaan met ruim 3.000 medewerkers en 1.400 voertuigen, verdeeld over meer dan zestig standplaatsen in heel Nederland. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Simon Loos.