Een transportplanner is meer dan alleen de persoon die aan het eind van de dag alle orders over de ritten verdeeld. Hij is verantwoordelijk voor het waarmaken van de beloftes aan klanten. Zijn werk bepaalt wat aan het eind van de dag onderaan de streep de winstmarge is. En niet onbelangrijk: met de huidige krapte op de arbeidsmarkt speelt de planner een cruciale rol in het binden en behouden van chauffeurs.

Tijdbesteding transportplanners

Maar hoeveel tijd hebben planners voor al deze zaken? Velen zitten een groot deel van de tijd achter hun scherm alle orders stuk voor stuk met hun muis naar vrachtwagens te slepen. En als ze daarmee klaar zijn, moeten ze soms alle orders op papier uitprinten en per rit op de goede volgorde leggen. De tijd die planners daarmee kwijt zijn, kunnen ze niet steken in optimalisatie van de bedrijfsvoering en het onderhouden van contacten met klanten en chauffeurs.

Zeeën van tijd besparen

Met een automatisch ritplanningssysteem besparen transportplanners zeeën van tijd. Een planning die handmatig misschien drie uur tijd vergt, is met een ritplanningssysteem hooguit een uurtje werk. Het systeem berekent automatisch wat de meest efficiënte verdeling van alle orders over de ritten is, rekening houdend met alle restricties.

Lees hier meer over de versterkte rol van transportplanners.