De nieuwe Thermo King-hybridetruckunits zijn geschikt voor aanhangwagens en bakwagens. Ze zijn zowel kopschotmontage- als onderbouwuitvoering beschikbaar en maken gebruik van de Frigoblock-technologie. Door de generator- en de inverter-aandrijftechnologie kunnen de units naar behoefte schakelen tussen de diesel- of de elektrische modus. Dit biedt transportbedrijven de flexibiliteit om binnensteden, woonwijken en zones met lage emissies te beleveren, waardoor de operationele efficiëntie wordt verbeterd en er wordt bijgedragen aan grotere brandstofbesparingen en lagere uitstoot.

Thermo King is trots op introductie

"We zijn trots om deze nieuwe units te introduceren binnen het grootste assortiment zero- en emissiearme oplossingen die vervuiling door uitlaatgassen, CO2-uitstoot en geluidsoverlast tegengaan in alle segmenten van de markt – van vrachtwagens en aanhangwagens tot bestelwagens”, aldus Francesco Incalza, vice president product management en marketing bij Thermo King.

Elektrische E-200-units

Op Solutrans toont Thermo King ook nieuwe intelligente, volledig elektrische E-200-units voor zowel elektrische als motoraangedreven bestelwagens en vrachtwagens lichter dan 3,5 ton. Omdat de koelunit onafhankelijk van de prestaties van het voertuig opereert, kan de E-200 worden geleverd met een optioneel batterijpakket of gebruikmaken van de secundaire batterij van het voertuig. Zo kan de capaciteit tijdens stops voor leveringen of pauzes beheerst worden. Wordt de E-200-unit op een elektrische voertuig geïnstalleerd, dan is veilig geconditioneerd transport van voedsel en goederen mogelijk zonder uitstoot, met laag geluidsniveau en maximaal gemak voor de stedelijke bevolking, aldus de fabrikant. Dit draagt dan uiteraard bij aan schonere en duurzamere stedelijke distributie.

Slanke verdamper, meer ladingsvolume

Ook te zien op Solutrans is Thermo King's nieuwe Spectrum S4.2 slanke verdamper met dubbele afvoer voor koelunits voor trailers. Deze verdamper maximaliseert het beschikbare ladingsvolume en vergemakkelijkt de toegang tijdens het laden en het lossen. Dankzij de vermindering van de hoogte en het profiel kan de nieuwe verdamper onder de achterste roldeur geschoven worden. Met de komst van verbeterde zoneflexibiliteit via verbeterde beweging van luchtstroom en luchtstroom die beide kanten op stroomt, kan de Spectrum S4.2-eenheid volgens de fabrikant twee verdampers in één zone vervangen zonder afbreuk te doen aan de koelprestaties.