Deze 100 procent elektrische vrachtwagens met een GVW van 26 ton worden nog dit jaar geleverd en zullen worden ingezet door de Feldschlösschen-brouwerij, de Zwitserse dochteronderneming van de Carlsberg Groep.

Dagelijks bevoorraden met elektrische Renault-trucks

Stedelijke distributie moet volgens Renault Trucks snel evolueren naar elektrische mobiliteit om het leefklimaat in stadscentra te verbeteren en de wereldwijde CO2-uitstoot te reduceren. De twintig Renault Trucks D Wide Z.E. zullen worden ingezet voor het dagelijks bevoorraden van klanten van Feldschlösschen vanuit de vijftien logistieke locaties in Zwitserland en per rit tussen de 100 en 200 kilometer afleggen. Feldschlösschen streeft naar emissieloze logistiek, deels via productielocaties die worden bediend via het spoor en straks ook via de weg met de Renault Trucks D Wide Z.E.

Elektrische vrachtwagens

Met een uitgebreid assortiment elektrische vrachtwagens van 3,1 tot 27 ton voldoet Renault Trucks aan de huidige en toekomstige vereisten van professionals die in de (binnen)stedelijke omgeving werken. De elektrische voertuigen zijn bij uitstek geschikt voor stedelijke distributie en bijvoorbeeld het inzamelen van afval. De Renault Trucks D Z.E. en de Renault Trucks D Wide Z.E. worden geproduceerd in de productiefaciliteit van Renault Trucks in Blainville-sur-Orne (Calvados, Frankrijk).