De aanschaf van de Master Z.E. past in de transitie die UTS Bernardt doormaakt, zegt directeur-eigenaar David Bernardt. “Van origine zijn we een verhuisbedrijf, maar de afgelopen jaren hebben we ons dienstenpakket verbreed. We zijn nu ook actief in meubellogistiek: het bezorgen en monteren van meubels bij particulieren thuis. We richten ook hotels en vakantieparken in met nieuw meubilair. Daarnaast focussen we ons op last-mile stadsdistributie omdat we zien dat daar veel potentieel en groei in zit.”

Daarvoor zet UTS Bernardt nu deze elektrische Master-platformcabine met Citybox-laadbak in. Het is het eerste 100 procent elektrische voertuig van UTS Bernardt. 

Uitstootvrij leveren met Renault Master Z.E.

“In Maastricht zijn we nu bezig om de simply-mile invulling te geven: slim en schoon bevoorraden van bedrijven en instellingen in de stad”, vertelt Bernardt. De spil in dit concept is een logistiek centrum waar goederen van leveranciers worden ontvangen, opgeslagen en omgepakt voor just in time- en just in place-levering aan klanten in de stad. “Neem bijvoorbeeld hoteliers: ik ken hoteliers die zich eraan storen dat er talloze keren per dag goederen of pakketten worden geleverd. Leveranciers parkeren voor de deur, houden een plek voor gasten bezet en melden zich aan de balie voor een handtekening terwijl de hotelier zijn aandacht wil besteden aan zijn gasten. Wij kunnen het complete voorraadbeheer voor onze rekening nemen, van printpapier tot wijn. Goederen kunnen bij onze vestiging in Elsloo worden opgeslagen en de klant kan die op afroep en gegroepeerd door ons laten bezorgen. Wij kunnen dat dan combineren met leveranties aan andere partijen.” En die worden vervolgens uitstootvrij afgeleverd met de Renault Master Z.E..

Meer Masters in de vloot

Bernardt kiest vol overtuiging voor de Master Z.E. “We hebben al Renault Masters in de vloot, zowel chassis-cabines als gesloten bestelwagens. We zijn erg tevreden over zowel Renault als onze dealer Nebim. Naast het hoge laadvermogen vind ik Renault Masters mooie auto’s. Ook de samenwerking met Nebim in Elsloo verloopt prima. In het aankooptraject van de Renault Master Z.E. hebben we meerdere keren om tafel gezeten om een afgewogen keuze te kunnen maken.”