Volkswagen Bedrijfswagens koos voor de typeaanduiding 6.1 om de ingrijpende update van de zesde generatie Transporter te benadrukken. De technische wijzigingen gaan veel verder dan bij een normale modelupdate. Gebleven is het gevarieerd aanbod dat bestaat uit zowel een bestelwagen- als een pick-upuitvoering: beide carrosserievarianten zijn beschikbaar met een enkele of dubbele cabine. Daarnaast is de Transporter 6.1 voor personenvervoer leverbaar als Kombi.

Emissievrije Transporter

De technische wijzigingen betreffen onder meer de introductie van allerlei veiligheidssystemen en voorzieningen die de bestuurder ondersteunen bij zijn rijtaak. De 2.0 liter-motor voldoet natuurlijk aan de allerlaatste eisen en VW introduceert van de Transporter nu ook een elektrische variant. Er komt, dankzij de samenwerking met ABT, ook een emissievrije Transporter 6.1 met 82 kW/112 pk. VW verwacht dat de Transporter 6.1 met een accucapaciteit van 77,6 kWh over een actieradius van 400 km beschikt. Dat lijkt een wel heel optimistische verwachting, maar voor veel inzet in binnenstedelijke distributie is een actieradius van 150 km ook al toereikend.

Leverbaar in vierde kwartaal

De Transporter 6.1 is naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019 leverbaar in Nederland. De exacte specificaties en prijzen worden in aanloop naar de Nederlandse marktintroductie bekendgemaakt.