De opdracht is het resultaat van een nieuwe samenwerking tussen Volvo Trucks en veerbootvervoerder en logistiek bedrijf DFDS. De samenwerking is bedoeld om Vera te implementeren in een bestaande toepassing. Deze bestaat uit een systeem voor een continue goederenstroom vanaf het logistieke DFDS-centrum naar een haventerminal, voor distributie over de hele wereld.

Volvo’s Vera

In 2018 presenteerde Volvo Trucks Vera: een eerste elektrische zelfrijdende oplossing met een onlineverbinding, ontworpen voor hoogfrequente taken in logistieke centra, fabrieken en havens. Vera is geschikt om grote hoeveelheden goederen met een hoge precisie te vervoeren over korte afstanden. “Dit is een ideale setting om Vera te implementeren met mogelijkheden voor verdere ontwikkeling van andere vergelijkbare activiteiten”, verklaart Mikael Karlsson, vice president Autonomous Solutions bij Volvo Trucks.

Systeem met verschillende Vera-voertuigen

Volvo Trucks VeraHet doel is om een logistiek systeem te realiseren dat bestaat uit verschillende Vera-voertuigen die worden bewaakt via een verkeerstoren. Zo ontstaat een naadloze en constante stroom die voldoet aan de eisen voor grotere efficiency, flexibiliteit en duurzaamheid. De samenwerking met DFDS is een eerste stap in het implementeren van Vera in een bestaande transporttaak op vooraf geselecteerde, openbare wegen in een industriegebied.

DFDS wil voortrekkersrol

“We willen een voortrekkersrol vervullen met zelfrijdende transporten”, aldus DFDS-ceo Torben Carlsen. “Deze samenwerking helpt ons bij het ontwikkelen van een efficiënte, flexibele en duurzame oplossing voor de lange termijn. De zelfrijdende voertuigen die onze gates passeren, leveren voordelen op voor onze klanten, het milieu en ons bedrijf.”

Kijk HIER naar een introductiefilm van Vera.