Dit Europees kampioenschap van de UEFA is het grootste toernooi ooit wat betreft het aantal verschillende speelsteden. "FedEx zorgt voor de snelheid en nauwkeurigheid die nodig is voor dit meerlandentoernooi waarbij wij de kracht van ons ongeevenaarde lucht- en wegennetwerk kunnen laten zien", aldus David Canavan, regional chief operating officer Europe bij FedEx. "De pandemie heeft deze competitie dan misschien wel vertraagd, maar ons enthousiasme om weer in contact te komen met fans van over de hele wereld is alleen maar gegroeid. We hebben ons meer dan een jaar voorbereid om dit toernooi te kunnen vieren en waren klaar voor de aftrap."

Toegewijd FedEx-team

Een toegewijd team van meer dan 260 geschoolde logistieke medewerkers is klaar om de expertise van het bedrijf te laten zien, en meer dan 1.520 ton aan goederen te leveren binnen Europa en daarbuiten; van het transporteren van de uitrusting van de nationale teams tot de verzending van de officiële UEFA-materialen zoals wedstrijdballen, tickets, wedstrijdtenues, podiummateriaal en andere benodigdheden voor het toernooi.

  • FedEx Express zal gebruikmaken van zijn B2C e-commerce-capaciteiten om meer dan 160.000 geprinte tickets over de hele wereld te bezorgen. Dit kunnen standaard tickets, collector's item tickets of hospitality/VIP-tickets zijn.
  • Het FedEx Supply Chain-warehouse in Veldhoven zal meer dan 28.000 uniformen van het UEFA-personeel, vrijwilligers en sponsors verwerken. In totaal zal meer dan 256 ton aan goederen worden verwerkt op deze locatie.
  • Meer dan 4.000 officiële UEFA Euro 2020 ballen zijn verscheept naar de stadions door heel Europa, klaar voor de aftrap.
  • Een toegewijde service desk in het International Broadcast Center in Amsterdam zal alle transport- en verzendbehoeften voor de media ter plaatse ondersteunen.
  • Voorafgaand aan het toernooi zijn in heel Europa meer dan 500 Ball Kids getraind in het kader van het FedEx Ball Kids-programma, dat jonge fans de kans biedt om spelenderwijs nieuwe vaardigheden te leren en te ontwikkelen.

Voor de bezorging aan UEFA Euro 2020 maakt FedEx gebruik van zijn FedEx international priority en international economy-diensten, evenals van op maat gemaakte oplossingen voor afhalen en bezorgen, opslag en ondersteunend personeel ter plaatse. Als de grootste clearance broker ter wereld zal FedEx zijn clearance expertise inzetten voor wereldwijde ticketleveringen waar nodig, evenals voor andere leveringen aan de locaties in Azerbeidzjan, Rusland en het Verenigd Koninkrijk.

Naast de fysieke belevering van het toernooi zal FedEx ook community programma’s ondersteunen. Gedurende de sponsoring van de UEFA nationale teams en het UEFA Euro 2020 toernooi, heeft FedEx Express een liefdadigheidsprogramma ondersteund met de UEFA Foundation for Children.