e-Tol

Aanmelden voor e-tol Blankenburgverbinding geopend

Aanmelden voor automatisch tol betalen A24/Blankenburgverbinding
Foto: RDW

Transportbedrijven kunnen zich sinds maandag aanmelden voor het elektronische tolsysteem (e-TOL) van de nieuwe Blankenburgverbinding bij Rotterdam. Het is de eerste snelweg die gebruik gaat maken van de e-TOL. Wie niet voor automatisch betalen kiest, kan ook voor of na elke rit zelf online tol betalen.

De A24/Blankenburgverbinding bij Rotterdam gaat op 7 december open. De nieuwe snelweg verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg en verbetert de bereikbaarheid in de regio.

Automobilisten, motorrijders en vrachtverkeer kunnen zich sinds maandag aanmelden om straks automatisch tol te betalen. In oktober start ook een campagne om weggebruikers in regio Rotterdam te informeren over het betalen van tol voor de nieuwe snelweg.

Camera’s

e-TOL is een tolheffingssysteem dat kentekens van voertuigen met camera’s boven de weg fotografeert. Dit maakt tolpoortjes overbodig. Het nu al aanmelden voor automatisch betalen op e-tol.nl geeft volgens eTOL extra betaalgemak, omdat het tolbedrag dan na de rit automatisch wordt afgeschreven.

Wie niet voor automatisch betalen kiest, kan ook maximaal 7 dagen voor de rit of binnen 3 dagen (72 uur) na de rit online tol betalen op e-tol.nl. Vrachtauto’s betalen 9,13 euro per rit door de tunnel. Voor lichtere voertuigen is dat slechts 1,51 euro.

Lees ook: Nieuwe tolweg: de A24/Blankenburgverbinding

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Annelies van Stijn