Het asfalt tussen Woerden en Reeuwijk wordt over een lengte van 4,5 kilometer vervangen door geluidsreducerend asfalt. Daarnaast vinden er tussen knooppunt Oudenrijn en Woerden diverse onderhoudswerkzaamheden plaats. Doorgaand verkeer en bestemmingsverkeer wordt zo veel mogelijk omgeleid.

A12 Oudenrijn-Nieuwerbrug

Tussen maandag 27 september 21.00 uur en donderdag 7 oktober 2021 5.00 uur werkt Rijkswaterstaat aan de snelweg A12 Utrecht richting Den Haag tussen knooppunt Oudenrijn en Reeuwijk (afslag 12). De A12 is tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug (afslag 13) volledig afgesloten voor al het verkeer. Ook zijn de verbindingswegen en op- en afritten op dit traject afgesloten. Het is wel mogelijk bij Nieuwerbrug de A12 op te gaan. Tussen Nieuwerbrug en Reeuwijk zijn minder rijstroken beschikbaar. Verkeer moet rekening houden met grootschalige omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

Met een volledige afsluiting van meerdere dagen achter elkaar kan Rijkswaterstaat relatief meer werk verzetten, is het werk duurzamer en kan de uitvoerende dienst de veiligheid voor de weggebruiker en wegwerker beter garanderen dan bij kortstondige afsluitingen.

Omleidingen en alternatieven

Verkeer richting Den Haag wordt omgeleid via de A2, A9 en A4 en verkeer richting Rotterdam via de A2, A27 en A15. Lokaal verkeer wordt via gele informatieborden omgeleid.

Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan om, voor zover dat mogelijk is, alternatieven te kiezen en de grote hinder te vermijden. Bijvoorbeeld door thuis te werken, buiten de spits te reizen of te kiezen voor het openbaar vervoer.

Rijkswaterstaat is 'goed op weg’

In een interview met Transport & Logistiek stelt Michèle Blom, directeur-generaal bij Rijkswaterstaat, dat de uitvoerende dienst van het ministerie van IenW wat de werkzaamheden goed op schema ligt. "Met ongeveer honderd projecten die óf afgerond zijn óf momenteel aangepakt worden, zijn we goed op weg met het uitvoeren van deze grote opgave. Wel maak ik mij zorgen over de voortgang, door het gebrek aan budget na 2023.” Lees hier het volledige interview met Michèle Blom.