Lisette van Herk was hiervoor werkzaam bij Rabobank Nederland, achtereenvolgens als interim directeur, programmamanager en als hoofd Organisation Development. Eerder werkte zij onder andere als Directeur Reisinformatie bij de Nederlandse Spoorwegen. Van Herk studeerde rechten. Ze promoveerde op het onderwerp ‘arbeidsvoorwaardenvorming in het beroepsgoederenvervoer over de weg op Europees niveau’. Het vak van vrachtwagenchauffeur is voor Van Herk niet onbekend. Met een vader op de vrachtwagen groeide ze op met een flinke dosis affiniteit voor de sector.

Lisette van Herk is 'ervaren bestuurder'

“Ik kijk ernaar uit om mij met volle kracht in te zetten voor een goede balans op de arbeidsmarkt in de sector transport en logistiek”, zegt Van Herk over haar nieuwe functie. “Het is belangrijk dat werknemers veilig, gezond en met trots hun werk kunnen doen. We zullen de komende jaren veel mensen nodig hebben. Dat is een uitdaging die mij aanspreekt en waar ik mij volop voor in ga zetten.”

De Raad van Toezicht van het STL: “Lisette van Herk is een ervaren bestuurder, energiek en met een brede achtergrond. Vol vertrouwen wensen wij haar veel succes met haar nieuwe functie. STL is een uitvoeringsorganisatie van de sociale partners TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen en wordt gefinancierd door SOOB.