Roermond is van groot belang binnen het UPS-netwerk dankzij de centrale geographische locatie, met verbindingen naar de lucht- en zeehavens van Amsterdam, Rotterdam, Luik en Keulen.

UPS optimaliseert opslagcapaciteit

Door gebruik te maken van slimme logistieke technologieën met een automatisch opslag- en ophaalsysteem (ASRS) en autonome mobiele robots (AMR), biedt het nieuwe distributiecentrum aan klanten een efficiëntere en betrouwbaardere opslag, orderverwerking, retourbeheer en andere diensten van toegevoegde waarde. Bovendien brengt het toepassen van deze technologieën een efficiëntie van 400 procent in de beschikbare opslagcapaciteit, aldus Patrick Loos, countrymanager Nederland bij UPS. “Dit soort efficientiës worden steeds belangrijker binnen de logistiek wereldwijd, omdat de aanhoudend sterke groei van de e-commerce druk blijft uitoefenen op de logistieke vastgoed- en arbeidsmarkt.”

Verduurzaamd gebouw

Het nieuwe gebouw is ook een van de meest duurzame van UPS wereldwijd. Het is uitgerust met zonnepanelen, groene parken en is gecertificeerd met onder andere Breeam Excellent, DGNB Gold en een A+++-energieclassificatie. Loos: “We hebben het afgelopen jaar in Europa een sterke groei gezien van de verticale markt en e-commerce. We hebben hierop ingespeeld door onze Roermondse campus verder te verduurzamen en uit te rusten met geavanceerde automatiseringstechnologieën.”

Innovation Center ook in Roermond

Vanwege de goede bereikbaarheid van de locatie en het vakkundige niveau van de Nederlandse beroepsbevolking opent UPS in Roermond het allereerste Innovation Center van UPS in de Emea-regio en het tweede Innovation Center voor UPS na Singapore dat sinds december 2021 open is. Het Innovation Center gaat in de tweede helft van 2022 open en biedt innovators en ondernemers de mogelijkheid om de nieuwste automatiserings- en magazijntechnologie uit te proberen en te testen. De succesvolle technologieën komen in aanmerking om te worden uitgerold over de rest van het SCS-netwerk van UPS in Europa en de rest van de wereld.

“We zijn momenteel in gesprek met verschillende partners om te zorgen dat onze klanten de kans krijgen om de veelbelovende technologieën van ons Innovation Center te testen”, vertelt Loos. “We kijken ernaar uit om samen met hen te werken aan de toekomst van het logistieke magazijn.”

Lees ook:
UPS Healthcare lanceert koelketendienst voor wegtransport

Om tegemoet te komen aan de vraag naar gespecialiseerd transport vanuit de farma- en zorgsector, lanceert UPS Healthcare een nieuwe koelketendienst voor wegtransport.