Leren in de praktijk is een onmisbaar onderdeel van de opleiding voor de 500.000 mbo-studenten in Nederland. Om het belang daarvan te onderstrepen heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de verkiezingen voor het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider ingesteld. Voor de sector transport en logistiek worden deze verkiezingen georganiseerd door STL. De uitvoering van de organisatie van de verkiezingen komt tot stand in opdracht van de sociale partners TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen en is mogelijk gemaakt dankzij SOOB. 

Verkiezing biedt podium

De verkiezing is volgen STL belangrijk om een podium te bieden voor leerbedrijven en praktijkopleiders die zich op een positieve manier inzetten om jong talent in de sector te begeleiden.

De genomineerden voor Beste Leerbedrijf zijn:

• Combex Bouwlogistiek
• Duijghuijzen Internationale Expediteurs
• Grando Logistics

Het beste leerbedrijf wordt bepaald door een vakjury die op bezoek gaat bij de bedrijven. In de jury zitten Gabby Delhaas (STL, voorzitter), Irene Rensink (FNV), Caroline Blom (TLN), en Bart Donders (Cevotrans, winnaar van vorig jaar).

De genomineerden voor Beste Praktijkopleider zijn:

• Anita de Groot – Driessen Speciaaltransport
• John van Akkeren – Mepavex
• Patrick Redmeijer – Bidfood

De beste praktijkopleider wordt via een stemwebsite gekozen door een publieksjury.

Nominatievideo’s

Op de website van STL zijn de video’s van de genomineerden te bekijken. Daar kan ook worden gestemd op een van de genomineerde praktijkopleiders. Stemmen kan tot en met 7 juni.

Bekendmaking winnaars

De winnaars van de verkiezingen worden op 22 juni 2022 extern bekendgemaakt en worden verrast door een bezoek aan het bedrijf. Dat geldt ook voor de categorie STL Transport Talent en STL Logistiek Talent voor veelbelovende bbl’ers. De aanmelding hiervoor is gesloten. Van deze categorie wordt de winnaar bepaald aan de hand van ingevulde checklists door de praktijkopleider, de mentor en de adviseur bbl.