“De ambitie van Red je Pakketje is om dit jaar 300 procent te groeien. Daarbij horen zowel nieuwe locaties als grotere distributiecentra, dus wij zijn heel blij met deze stap. De Gyroscoopweg is voor ons de ideale groene groeilocatie", aldus Tijs van Driel, coo bij Red je Pakketje.
Het nieuwe distributiecentrum is volledig elektrisch. Het pand is ongeveer 4.750 m2 en biedt ruimte voor vierhonderd banen. In het eerste jaar rijden de elektrische bezorgbusjes ruim 1 miljoen kilometer, daarna lopen de elektrische kilometers nog verder op. Cto Arjan van den Bos: “Nieuwe technologieën spelen een belangrijke rol in de uitbreiding van ons elektrisch netwerk. Zo hebben we de afgelopen maanden veel geleerd van onze onlangs geopende locatie in Arnhem, denk aan slim opladen en de maximale routelengtes die wij kunnen plannen. En denk bijvoorbeeld ook aan specifieke rijtrainingen voor chauffeurs. De komende maanden gaan we op basis van computersimulaties nog meer distributiecentra openen.”

Groei Red je Pakketje door overname

De groei van Red je Pakketje versnelt dit jaar door de overname door het Zweedse Instabox. Ook Instabox is een next-gen techbedrijf dat actief is in de pakketbezorging.
Ceo Sam Rohn: “Instabox plaatst de komende twee jaar tot 3.000 pakketkluizen in Nederland. Daardoor zijn we in staat verder te groeien en onze dienstverlening uit te breiden met de snelste bezorging in de markt, of de gebruiker nu kiest voor thuisbezorging of levering in een pakketkluis. We weten dat 77 procent van de online winkelbezoekers weleens een winkelwagen heeft verlaten vanwege te weinig goede bezorgopties, dus we bieden veel voordelen voor zowel winkeliers als consumenten.”

Pakketbezorger Red je Pakketje is gespecialiseerd in Same Day Delivery en Next Day Evening. De pakketten worden in de avond bezorgd. Daarbij zet Red je Pakketje altijd de consument op één. Dat basisprincipe is het uitgangspunt voor alle beslissingen. Is het goed voor de consument? Dan gebeurt het. En daardoor is Red je Pakketje de hoogst gewaarde pakketbezorger van Nederland en leveren ze dagelijks voor ruim 1.000 webshops.