De twee bedrijven geloven sterk in het concept van samenwerkende systemen, waarbij bedrijven data-allianties aangaan om de efficiëntie van de supplychain en de duurzaamheid te vergroten. Inkomende en uitgaande stromen in de keten worden van oudsher als losstaande onderdelen behandeld. Digitalisering maakt het vandaag de dag mogelijk om deze stromen aan elkaar te koppelen en ze beter te organiseren vanuit een meer integrale benadering.

Samenwerkingsgerichte supplychain

“We zien er naar uit om samen te werken met Simacan. Het is het begin van een nieuw tijdperk voor de realtime-transportsector”, zegt Dennis van Bodegom, directeur Noord-Europa bij Shippeo. “We zijn altijd op zoek naar manieren om onze klanten van een meer geïntegreerde, samenwerkingsgerichte supplychain te voorzien en de oplossing van Simacan stelt ons in staat om dat te gaan doen met een zeer geavanceerde aanvulling voor last mile-distributie.”

Dataverbintenissen als de sleutel

Van Bodegom vervolgt: “Met een netwerk van meer dan 140.000 vrachtvervoerders en meer dan 850 transportmanagementsystemen, telematica- en elektronische registratiesystemen draagt Shippeo zijn expertise in langeafstandstransport en internationale logistieke stromen bij, terwijl Simacan de kracht van zijn slimme transportoplossing gebruikt om leveringen in de fijnmazige stadslogistiek met minimale verspilling mogelijk te maken. We zijn sterk van mening dat de samenwerkende dataverbintenissen de sleutel zijn tot het overbruggen van het gat tussen de eerste en de laatste transportmijl.”

Simacan-ceo Rob Schuurbiers vult aan: “Zowel de diensten van Shippeo als die van Simacan kunnen extra waarde opleveren voor gezamenlijke klanten die hun internationale multimodale transport en hun langeafstandstransport willen managen, gecombineerd met regionale fijnmazige distributienetwerken.”