TCS Trans is een gevestigde naam in Spanje. Het bedrijf werd in 1958 opgericht door de familie Castellet San Miguel en was een van de eerste Spaanse bedrijven die intermodaal transport toepasten. Vandaag de dag leidt TCS de intermodale transportmarkt in Spanje. De kernactiviteit bestaat uit het transport van droge bulk voor de petrochemische industrie, zoals poeders en granulaat. Ook is het bedrijf actief in het bulktransport van vloeistoffen en gassen. Vanuit de vestiging in Barcelona bedient TCS hoofdzakelijk de Spaanse en Italiaanse markt.

Daarbij investeert TCS volop in de ontwikkeling van het intermodale netwerk. Zo is de onderneming voor 50 procent eigenaar van de Spaanse spoorwegexploitant Multirail. Ook heeft TCS een aandeel in het intermodale transportbedrijf Combiberia, dat veel goederen per trein vervoer.

Van den Bosch bouwt aan intermodaal netwerk

Met de overname van TCS Trans zet Van den Bosch in op verdere ontwikkeling van het intermodale netwerk in Zuid-Europa. Daandels: “Als logistiek dienstverlener hebben we een sterke positie verworven in logistiek Europa. Met de overname van TCS zetten we de volgende stap in het ontwikkelen van ons intermodale netwerk. De afgelopen jaren hebben we al volop geïnvesteerd in de Spaanse markt, omdat de vraag naar intermodaal bulktransport toeneemt en veel potentie biedt. Dankzij de overname zijn we nu ook fysiek aanwezig en bundelen we onze krachten. Vanuit Barcelona bieden we voortaan oplossingen voor zowel droge als vloeibare bulk voor de levensmiddelen- en chemische industrie.”

Juan Castellet San Miguel en rico daandels
Juan Castellet San Miguel, ceo van TCS Trans, en Rico Daandels, ceo van Van den Bosch, ondertekenen de overnameovereenkomst.

Silodrukcontainers bij TCS Trans

Van den Bosch neemt de aandelen van TCS Trans over. De activiteiten worden onder dezelfde naam voorgezet vanuit de huidige vestiging in Barcelona. De veertig medewerkers blijven in dienst. Ook de vloot, bestaande uit dertig trucks, ruim driehonderd containers en honderd trailers en chassis, is onderdeel van de transactie. Ruim twee derde van de vloot betreft silodrukcontainers voor het transport van chemische grondstoffen die onder druk gelost moeten worden. Van den Bosch is naar eigen zeggen Europees marktleider in dit specialisme en versterkt met de overname zijn positie in Zuid-Europa.

Intermodaal transport

Juan Castellet San Miguel, ceo bij TCS Trans, is verheugd met de overname. “Dankzij de overname profiteren onze klanten van het netwerk, de capaciteit en de kennis van Van den Bosch. Van den Bosch heef in de afgelopen jaren een sterk intermodaal netwerk opgebouwd op de Europese markt en biedt naast oplossingen voor droge bulk ook op grote schaal vloeibaar bulktransport aan. Door het bundelen van onze krachten bieden we onze klanten voortaan een complete bulktransportoplossing. Ook profiteren onze klanten van nieuwe mogelijkheden op het gebied van automatisering, technologie en data-uitwisseling in de supplychain.”