Dankzij de ECWVTA-certificering (European Community Whole Vehicle Type Approval) kan Volta Trucks de elektrische Volta Zero in serie gaan produceren en verkopen. Dit proces wordt gebruikt om te waarborgen dat alle wegvoertuigen voldoen aan de strenge en relevante milieu-, veiligheidsnormen.

Eerste proefproject

De certificering van de volledig elektrische Volta Zero is nu afgerond omdat de tweede generatie, zogenoemde 'Production Verification'-prototypes binnenkort aan klanten in heel Europa worden geleverd als onderdeel van een eerste proefproject. Deze vrachtwagens zullen voor langere tijd aan klanten worden uitgeleend, zodat wagenparkbeheerders kunnen zien hoe de elektrische distributietruck naadloos in hun logistieke activiteiten kan worden geïntegreerd.

Meerdere testen

Om de vereiste accreditatie te verkrijgen, werkte Volta Trucks samen met de experts van ATEEL UK Ltd en ATEEL S.à r.l., een internationale technische dienstverlener, en SNCH, The Société Nationale de Certification et d'Homologation. Dene Luxemburgse goedkeuringsinstantie houdt toezicht op de goedkeuring voor internationale UNECE en Europese regelgeving.

De goedkeuringsinstanties begeleiden de tests en rapporten om de certificering van de Volta Zero veilig te stellen. De truck onderging meerdere systeemtests en testen van individuele componenten zoals remmen, stuurinrichting, verlichting en ramen, en uiteraard de geavanceerde voertuigveiligheidssystemen. De serieproductie Volta Zero's voor de klanten zullen begin tweede kwartaal 2023 van de band rollen in de productiefaciliteit in Steyr, Oostenrijk. De fabriek is al klaar om te voldoen aan de sterke stijgende vraag van klanten naar volledig elektrische distributietrucks.

Klaar voor de start

Essa Al-Saleh, Chief Executive Officer van Volta Trucks: “De Europese typegoedkeuring is een enorme mijlpaal voor Volta Trucks en in onze missie om stadscentra veiliger en schoner te maken. We hebben vanaf het begin een volledig nieuw voertuig ontwikkeld en het is een bewijs voor het goede werk van onze engineering- en ontwikkelingsteams dat de Volta Zero deze strenge en veeleisende tests zo snel heeft volbracht. We zijn nu helemaal klaar voor de start van de serieproductie in onze productiefaciliteit in Steyr, Oostenrijk, om trucks af te leveren aan klanten en echt te starten met het uitvoeren van onze missie.”

Lees ook: Korte vervoersafstand en lengte: inzet elektrische trucks kansrijk