De kracht van Special Cargo zit in de combinatie van de praktische service, het geven van cursussen en het bieden van consultancy; de docenten hebben zelf gewerkt met gevaarlijke stoffen en alle regelgeving die daarbij in acht moet worden genomen. Geen droge stof uit een boekje, maar ervaringen uit de praktijk.

Alles voor gevaarlijke stoffen

Of het nu gaat om verpakken, opslaan of vervoeren van chemische stoffen, radioactieve of ontplofbare stoffen, over chauffeurs, magazijnmedewerkers of management: Special Cargo College voorziet in álle cursussen en (vervolg)opleidingen die daarvoor noodzakelijk zijn: van het chauffeurscertificaat ADR tot de veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen en van wegvervoer Gevaarlijke Stoffen tot vervoer door de lucht of over zee. De behaalde certificaten worden nationaal en internationaal erkend. Bijna alle docenten zijn tevens werkzaam als adviseur en kunnen praktisch advies uitbrengen over onder andere ADR, RID, IMDG, ICAO-TI/IATA, PGS-15 en de nieuwe regelgeving betreft opslag van lithiumbatterijen. 

Luchtvaartveiligheid

Naast alle opleidingen gericht op Gevaarlijke Stoffen, richt Special Cargo College zich op Luchtvaartveiligheid. Het biedt alle opleidingen en (vervolg)trainingen voor medewerkers en controleurs in de luchtvracht, medewerkers vluchtbenodigdheden en mensen die werken met luchthavenbenodigdheden. In deze trainingen ligt de focus op het herkennen van de gevaren en het vergroten van het veiligheidsbesef en de verantwoordelijkheid binnen de organisatie. Daarnaast biedt Special Cargo College de opleiding tot Beveiligingsadviseur Luchtvracht (BAL). Deze functie is verplicht in een bedrijf met de status Bekende Afzender of Erkend Agent.

Cursussen in allerlei vormen

Met zijn uitgebreide aanbod is Special Cargo College een van de grootste opleiders op het gebied van Gevaarlijke Stoffen en Luchtvaartveiligheid. De cursussen worden aangeboden in alle mogelijke vormen: klassikaal, blended óf als e-learning. Bovendien voorziet Special Cargo College in diverse masterclasses, seminars en webinars gericht op wet- en regelgeving omtrent gevaarlijke stoffen en opleidingen gevaarlijke stoffenluchtvrachtveiligheid. Deze materie is complex en bovendien voortdurend aan veranderingen onderhevig. De docenten van Special Cargo College delen graag in hun kennis. 

Klassikale trainingen worden gegeven vanuit de trainingslocaties op Schiphol, Spijkenisse, Eindhoven en Veenendaal. Liever een cursus of training op de eigen locatie? Dat kan! Alle cursussen en trainingen worden ook incompany of op maat voor een bedrijf gegeven. Kijk hier voor alle mogelijkheden.