“Dankzij de coronacrisis steeg de vraag naar omscholing en alternatieve lesvormen, zoals e-learning en virtuele klassen”, vervolgt Dijkxhoorn. “Verder richten wij onze pijlen ook op nieuwe technologieën, zoals lesvoertuigen met zijcamera’s en uiteraard de gewijzigde Richtlijn Nascholing Code 95.”

DON focust op veiligheid en code 95

Het zijn volwassen thema’s waar het opleidingsinstituut zich op richt. Dijkxhoorn: “Wij begonnen 51 jaar geleden als eenmansrijschool en beschikken anno 2020 over 65 eenheden: van scooter tot aan lzv. Behalve alle (beroeps)rijbewijzen ligt de focus bij ons op veiligheidstrainingen en nascholing voor code 95 voor beroepschauffeurs. Dat is uitgegroeid tot een van de belangrijkste pijlers van ons logo don opleidingen altijd in bewegingbedrijf. Wij bieden dan ook meer dan honderd verschillende opleidingen aan.”

Altijd in beweging

En hoe ziet volgens hem nascholing in de toekomst eruit? Dijkxhoorn: “Ik verwacht dat blended learning een grotere rol gaat spelen, net als nascholing binnen één week. Ideaal met de gewijzigde richtlijn in het achterhoofd. Door kwaliteit, innovatie en variatie blijven we altijd in beweging.”