Een van de maatregelen die gedurende de coronacrisis bijna overal van kracht is, is om 2 meter afstand tot elkaar te bewaren. Dat is lastig voor chauffeurs die elke dag veel verschillende mensen zien en hun vrachtdocumenten moet laten ondertekenen.

Contactloos tekenen en controleren

Met de contactloze tekenmethode kunnen de chauffeur, de verladende en de ontvangende partij zonder fysiek contact de digitale vrachtbrief controleren en ondertekenen. Daarbij hoeft er ook geen telefoon of ander mobiel apparaat uitgewisseld te worden en zal deze niet door verschillende handen te gaan.

Administratieve voordelen

De digitale vrachtbrief van TransFollow stelt alle partijen in staat om direct de informatie van de vrachtbrief te verwerken door alle betrokken partijen bij het transport. Het digitaal delen van informatie stelt de chauffeur, de verzender en de ontvanger in staat om alle informatie over het transport direct beschikbaar te hebben. Het gebruik van de eCMR van TransFollow maakt het ook mogelijk om de financiële administratie rondom het transport door te laten gaan waardoor er geen facturatie achterstand dreigt te ontstaan, omdat dit vanuit elke locatie gedaan kan worden zonder uitwisseling van de papieren vrachtbrief.

Dowload hier de instructies voor het contactloos tekenen van een eCMR.