Deze actie werd gehouden door de Duitse vereniging DocStop für Europäer en mobilityserviceprovider DKV Euro Service. Beide partijen constateren dat tijdens de coronacrisis en de daaropvolgende beperking van het openbaar leven vrachtwagenchauffeurs met hun werk de verzorging van de bevolking in stand houdt. 

Zorgkits met essentiële zaken

Maar in hun eigen dagelijks leven ontbreekt het deze chauffeurs vaak aan essentiële zaken, zoals hygiënische producten ter bescherming tegen infecties. Daarom kregen ze de zorgkits uitgedeeld. Deze kits bevatten mondmaskers, hygiënische voorschriften en lunchpakketten.

'Belangrijk in coronacrisis'

“Voor ons is het van belang de vrachtwagenchauffeurs te steunen die hun werk zonder onderbreking blijven voortzetten om ons te kunnen voorzien van alledaagse essentiële producten”, zegt DKV-ceo Marco van Kalleveen. "Als ondersteunend lid van DocStop doen we dit al jaren, maar in deze coronacrisis is het nu des te belangrijker geworden.” 

Poolse wegrestaurants

Een paar dagen eerder voerde DKV al bij Poolse wegrestaurants soortgelijke acties uit. Binnenkort zullen er meer van dit soort initiatieven in andere Europese landen volgen.

Lees hier meer over de gevolgen van en de maatregelen vanwege het coronavirus.