Wales. Voor de oversteek naar het vasteland kan hij waarschijnlijk gebruikmaken van de ferry Harwich-Hoek van Holland. 

Al langer vertragingen

chauffeur voor vrachtwagen heebink kerst Op tijd voor kerst

Joosten denkt dat de resterende zevende vrachtauto’s in het depot van Heebink in Manchester worden geparkeerd. De chauffeurs kunnen dan als bijrijder met hun collega’s oversteken. “Want vliegen is ook geen optie. Morgen is de laatste afvaart.” 

Heebink-directeur Cees Heebink vertelt bij RTV Utrecht dat het merkbaar is dat veel bedrijven nu een plekje op de ferry naar Nederland willen. “Dus het is zaak om iedereen met de wagen op tijd in de haven te krijgen. Normaal gesproken kun je best een boot missen; dat is niet ideaal, maar er gaan er genoeg. Nu moet je zorgen dat je je plek pakt, anders is het bekeken.”

Heebink bevestigt dat de resterende zeven chauffeurs als bijrijder meegaan op de vrachtwagens die wel terug mogen. “Op tijd voor de feestdagen.”

Dover

Voor de meeste chauffeurs – hoe gek van Engeland sommigen ook zijn – is het belangrijk om voor de kerst thuis te zijn, stelt Joosten. Of dit collega-chauffeurs die nu bij Dover vast staan daadwerkelijk gaat lukken, is de vraag. “Zelfs als ze daar weer gaan varen of de trein weer gaat rijden, dan weet ik niet of iedereen op tijd thuis is."