En zo komt het dat Rik van Schaeren, samen met zijn vrouw Sandra eigenaar van Wegrestaurant Malden, op dinsdagavond 17 maart op zijn fiets tussen de vrachtwagens rijdt om uitgeprinte menu's uit te delen en bestellingen af te leveren aan chauffeurs in hun cabine. 

Coronavirus: niet in het restaurant eten

bezorging coronavirus  

Verzorgen

Nadat de chauffeurs hun bestelling hebben gedaan, brengt Rik de ingevulde prints naar het restaurant en gaan ook de chauffeurs die kant op om hun bestelling af te rekenen. Sommigen wandelen dan rustig terug naar hun auto in afwachting van de maaltijd, anderen hebben meteen hun toiletspullen meegenomen om alvast een douche te nemen. Enkele chauffeurs kunnen na het douchen ook meteen zelf hun bestelling meenemen richting vrachtwagen, anderen belevert Rik met veel plezier per fiets. "Tja, we hadden een week geleden niet kunnen bedenken dat ik hier zou fietsen vanavond. Maar we willen de chauffeurs die in deze tijden gewoon doorwerken en vaak vele uren draaien wel goed blijven verzorgen. Bovendien is voor ons natuurlijk ook elke euro die we verdienen in deze tijd meegenomen." 

Gekkenwerk

De chauffeurs kunnen de service van Wegrestaurant Malden wel waarderen, hoewel het ook voor hen allemaal erg wennen is. Waar ze immers normaal gezellig binnen aanschuiven met collega's, is het nu even kort een praatje maken op afstand met Rik en alleen in de cabine hun maaltijd nuttigen.  

eten en douchen coronavirus  

Onzekere tijden

Voor een andere chauffeur die altijd bloemen en planten vervoert naar Duitsland zijn het onzekere tijden. "Deze week rijden we zoals altijd nog bloemen en planten naar klanten in Duitsland, maar volgende week houdt dat op. We zullen dan zeker andersoortige lading gaan vervoeren, maar wat en waarnaartoe is nog niet duidelijk. Afwachten dus."

Terwijl Henk Swieringa in zijn vrachtauto stapt, vraagt hij aan Rik of niet ook kleine flesjes wijn verkoopt. "Normaal drink ik een glas wijn bij het eten, maar dat gaat nu niet in de cabine. Zo'n klein flesje zou een uitkomst zijn." Rik vindt het een goed idee en belooft hem dat hij ze de volgende keer als Henk weer komt in huis heeft.