Ford wil per week meer dan 100.000 plastic gezichtsschermen produceren en zijn eigen 3D-printcapaciteit te benutten om onderdelen te produceren voor gebruik in persoonlijke beschermingsmiddelen. De fabrikant onderzoekt hoe het bedrijf geventileerde gezichtsmaskers zou kunnen produceren in een van zijn productiefaciliteiten in Michigan, om 3M te helpen de productie op die manier mogelijk te vertienvoudigen. 

Ford gebruikt voorradige onderdelen

Om tijd te winnen zijn de Ford- en 3M-teams op zoek gegaan naar bruikbare, voorradige onderdelen zoals ventilatoren van de gekoelde stoelen in de Ford personenauto’s voor luchtstroom, 3M Hepa-luchtfilters om door de lucht verspreide verontreinigingen zoals druppeltjes die virusdeeltjes bevatten te filteren en draagbare gereedschapsbatterijen om deze maskers tot acht uur lang van stroom te voorzien.

Eerstehulpverleners en IC-medewerkers

“Door samen te werken met 3M en GE zijn onze ingenieurs en ontwerpers in staat om snel te helpen de productie van deze essentiële apparatuur op te schalen”, aldus Ford-ceo Jim Hackett. “We hebben steeds overleg gevoerd met federale, staats- en lokale functionarissen om inzicht te krijgen in de gebieden waar de grootste nood bestaat. We concentreren onze inspanningen op het uitbreiden van de levering van PAPR’s, gelaatsschermen en beademingsapparaten ter ondersteuning van het werk van gezondheidswerkers, eerstehulpverleners en IC-medewerkers en om degenen die met het virus zijn besmet te helpen.”

Handen ineenslaan

“Dit is een enorm kritieke tijd voor Amerika en de wereld”, zegt Bill Ford, executive chairman bij Ford. "Het is een tijd die vraagt om actie en samenwerking. Door met meerdere sectoren de handen ineen te slaan, kunnen we echt een verschil maken voor mensen in nood en voor degenen die op de frontlinie van deze crisis staan. Bij Ford voelen we een intense verplichting om op te staan en een bijdrage te leveren in tijden van nood.”

Beademingsapparaten

Ford en GE Healthcare werken verder samen om de productie van een vereenvoudigde versie van het bestaande ontwerp van GE Healthcare beademingsapparaten uit te breiden, om patiënten met door Covid-19 veroorzaakt longfalen of ademhalingsproblemen te ondersteunen.