Vrachtvervoer van en naar het Verenigd Koninkrijk zou vanaf woensdag 23 december dus weer mogelijk moeten zijn. TLN waarschuwt transportbedrijven en chauffeurs goed te letten op restricties en voorwaarden die van kracht kunnen zijn. Zo zou de Britse premier Boris Johnson volgens de krant The Telegraph alle vrachtwagenchauffeurs die met goederen naar het Europese vasteland willen rijden, willen laten testen op het coronavirus. In allerijl worden er sneltestlocaties opgezet. De ferryboten zouden al volgeboekt zijn, dus reserveringen daarvoor zijn noodzakelijk.

Vrachtverkeer verboden

Veel Europese landen hebben zondagavond reisverboden ingesteld voor verkeer uit het Verenigd Koninkrijk. Op deze manier willen Europese regeringen voorkomen dat de zeer besmettelijke variant van het coronavirus snel om zich heen grijpt op het Europese continent. De Franse maatregelen gelden in principe maandag en dinsdag. 

Manston Airport

Het Britse ministerie van Transport adviseert chauffeurs en vervoerders om niet naar Kent te rijden. De Britten willen vanaf vanavond 21 december vrachtwagens naar Manston Airport verwijzen, een voormalig vliegveld waar plek is voor ongeveer 4.000 vrachtwagens. Bij Manston moeten chauffeurs gebruik kunnen maken van een wc en de mogelijkheid hebben om een maaltijd te nuttigen.