De order van 879 DAF's CF legervoertuigen bestaat uit 636 tweeassige trucks met een 4x4-aandrijflijn, die zullen worden ingezet voor algemene transporttaken. Daarnaast levert de vrachtwagenfabrikant 243 trucks met een vierassige 8x8-aandrijflijn voor een veelheid aan toepassingen, waaronder kipper, containertransport en inzet waarvoor een kraan nodig is.

CF Militairy’s van DAF 

Voor de CF Military-modellen werkt DAF nauw samen met Tatra Trucks in Tsjechië. Kenmerkend voor Tatra-trucks is het chassis met een centrale buis, waarin de onafhankelijke wielophanging en de aandrijflijn zijn geïntegreerd. Dit geeft de CF Military de benodigde offroadcapaciteiten en rijcomfort, zelfs in de meest uitdagende terreinen. De trucks worden aangedreven door een 10,8 liter MX-11-motor (4x4) of een 12,9 liter MX-13-motor (8x8) met vermogens van 300 kW/410 pk tot 340 kW/460 pk.

Opbouwsamenwerking

DAF heeft Hiab geselecteerd als leverancier voor alle haakarmsystemen en laadkranen. VS-Mont levert de kipperopbouw en Porgest tekent voor de laadbakken. In totaal zullen 352 CF Military-voertuigen worden uitgerust met een geavanceerde gepantserde cabine, geleverd door Tatra Defense Systems. De productie van de cabines gebeurt in de DAF-fabriek in het Belgische Westerlo. De motoren worden gebouwd in de motorenfabriek van de fabrikant in Eindhoven. De chassis worden geproduceerd bij Tatra in Tsjechië.

Onderhoud door DAF-dealers

Het volledige onderhoud van de defensie voertuigen kan worden uitgevoerd door het DAF-dealernetwerk met 27 locaties in België en door meer dan 1.100 dealers wereldwijd. Voor onderdelen aanlevering kan de DAF-dealerorganisatie overal ter wereld rekenen op de steun van Paccar Parts.

België is thuismarkt voor DAF

“We zijn erg trots dat we deze prestigieuze order van de Belgische strijdkrachten hebben ontvangen”, zegt Harry Wolters, president-directeur van DAF Trucks. “Omdat onze ultramoderne cabine- en assenfabriek in Westerlo is gevestigd, beschouwen we België als onze thuismarkt. Dat maakt deze order extra waardevol voor ons. Met de CF Military voertuigen bieden we het Belgische leger een serie unieke trucks waarmee het onder alle omstandigheden zijn verantwoordelijke taak perfect kan uitvoeren.”