De DAF XF 480 FTN vervangt een lichtere DAF-trekker met kraanopbouw. De nieuwe aanwinst is beter opgewassen voor het transport van zware stalen kasmaterialen. De Palfinger 48.000 EH-kraan kan tot aan 16,3 meter reiken met de hydraulisch uitschuifbare giek en heeft een hefvermogen tot aan 1.000 kilogram. Hiermee lukt het goed om de materialen bij de veelal omvangrijke bouwplaatsen op de plek te krijgen.

DAF heeft voorkeur

Maurice Kassenbouw heeft twee DAF-trekkers waarvan deze nieuwe XF 480 FTN de grootste is. Daarnaast beschikt het bedrijf over een zevental opleggers/diepladers. Van Haaster: “DAF heeft onze voorkeur omdat het een Nederlands product is. Dat vinden wij belangrijk omdat we zelf een Nederlands productiebedrijf zijn van glastuinbouwprojecten voor groente-, bloemen- en fruitteelt. 20 procent van de projecten worden gebouwd en geleverd in Nederland. 80 procent van de bouwprojecten en leveringen is over de grens in onder meer Europa, Noord-Amerika en Azië. De producten en projecten gaan dus de hele wereld over.” 

new generation daf xf 480 ftn

Het Limburgse bedrijf dankt de groei en de wereldwijde expansie aan aandacht voor kwaliteit en het kunnen leveren van maatwerk, aldus Van Haaster. “Van projecten waarbij wij alleen de kas verzorgen tot aan totaalprojecten waarbij wij alle installaties voor onze rekening nemen en verzorgen. Daarvoor hebben wij alle expertise in huis.”

Maatwerk en efficiency

De nieuwe DAF is voorzien van rood-blauwe striping en graphics van kassen op een witte achtergrond accentueren de gestroomlijnde cabine. De truck heeft luchthoorns op het dak, een donkergetinte zonnekap aluminium zijpanelen.

Lees ook: Nieuwe generatie DAF: eyecatcher met laag verbruik

De aandacht en inspanning voor maatwerk door DAF en dealer Allers Bedrijfswagens spreekt Maurice Kassenbouw aan. Ook de aandacht voor efficiency van DAF en zuinig omspringen met energie past bij het bedrijf en de tuinbouw, stelt Van Haaster. “De innovatie en duurzaamheid in de tuinbouw gaan continu door. Maurice Kassenbouw is ervan overtuigd dat het bedrijf oplossingen en technieken kan aanbieden waardoor duurzame, energiezuinige en rendabele projecten gerealiseerd kunnen worden. Daar kan de nieuwe vrachtwagen prima aan bijdragen.”