De DAF LF is door zijn wendbaarheid en comfort ideaal voor deze fijnmazige van-deur-tot-deurdistributie. Beide voertuigen zijn afgeleverd door Allers Bedrijfswagens Boxmeer.

Gewichtig farmaceutisch transport

“Bij de leveringen bij mensen thuis komen we regelmatig op krappe plekken en daar is de  compacte en wendbare DAF LF zeer geschikt voor”, vertelt Charles Hermens, teammanager Drivers & Fleet bij VTS Transport & Logistics. “Bovendien biedt deze vrachtwagen genoeg laadvermogen. Wij rijden met 12-tonners en die hebben we echt nodig. We vervoeren behoorlijk gewichtige hoeveelheden vloeistoffen. Een bestelbus valt dan af, maar we willen wel de wendbaarheid. Dan kom je uit bij de DAF LF. Die valt daarnaast op met kwaliteit in afwerking, rijden en comfort voor de chauffeur.”

Koellaadbak en luchtgeveerde achteras

De beide DAF's LF zijn uitgerust met een luchtgeveerde achteras en een gesloten koellaadbak van Hertoghs Carrosserie uit Roosendaal. Een Thermo King-unit houdt de kostbare medische lading op de juiste temperatuur en een onderschuiflaadklep vergemakkelijkt in- en uitladen. De nieuwe DAF's LF zijn inmiddels al volop in bedrijf. “We zijn er erg blij mee”, zegt Hermens. "Dat geldt ook voor de chauffeurs. In onze kleurstelling komen ze erg mooi uit, echt een visitekaartje.”

Samenspel van luxe, fraai uiterlijk en functionaliteit

De LF’s zijn in de huiskleuren van VTS Transport & Logistics gespoten. De cabines zijn voorzien dakspoilers en zijn binnen voorzien van de meest luxe stoelen. “Het is een samenspel van luxe, fraai uiterlijk en functionaliteit. Dat zie je bij deze compacte DAF’s.”

Temperatuurgecontroleerd transport

Met de jongste aanwinsten beschikt VTS Transport & Logistics nu over zowel DAF LF- als DAF CF- en XF-vrachtwagens binnen het wagenpark, dat bestaat uit zo’n 170 voertuigen. Het bedrijf is gespecialiseerd in temperatuurgecontroleerd transport van farmaceutische producten, zowel in Nederland als internationaal.