Ook bij de aanvullende order gaat het om de Volvo FM Electric. De levering van de voertuigen begint in het vierde kwartaal van 2022. De nieuwe vrachtwagens zullen worden gebruikt voor transporten in DFDS’s logistieke systeem in Europa.

Veel vraag naar emissiearm transport

“Groene investeringen in de zware transportindustrie zijn een voorwaarde om de emissiereducties te bereiken die nodig zijn voor DFDS, onze klanten en de samenleving in het algemeen”, zegt Niklas Andersson, executive vice president en head of Logistics Division bij DFDS. “Dankzij onze samenwerking met Volvo Trucks kan DFDS nog meer emissiearme transportoplossingen aanbieden, waar al veel vraag naar is bij klanten. We hopen dat dergelijke investeringen de vraag naar groene infrastructuuroplossingen in heel Europa zullen doen toenemen.”

Elektrische trucks als concurrentievoordeel

Volvo is uiteraard blij dat DFDS er, na de order van honderd FM’s Electric, nog eens 25 bijbestelt. “Het is voor vervoerders zo duidelijk een concurrentievoordeel aan het worden om elektrisch, duurzaam vervoer aan te kunnen bieden”, zegt Roger Alm, president Volvo Trucks. “Dit is zeer bemoedigend voor Volvo Trucks, voor onze klanten en voor het klimaat.”

Met een Volvo FM Electric is is het volgens de fabrikant mogelijk om tijdens een werkdag tot 500 kilometer te rijden, met een snelle oplaadbeurt tussendoor, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze. De Volvo FM Electric heeft een totaalgewicht van maximaal 44 ton en kan zowel ’s nachts worden opgeladen in het homedepot als via snelladen met hoog vermogen onderweg.

Elektrische Volvo’s in serieproductie

Volvo Trucks startte in 2019 met de serieproductie van elektrische vrachtwagens, als een van de allereerste vrachtwagenmerken die dit deed. Het productassortiment omvat nu zes elektrische vrachtwagenmodellen – de Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL en de Volvo VNR, die wordt verkocht in Noord-Amerika. Van de elektrische trucks (16 ton en zwaarder) die dit jaar tot nu toe in Europa zijn geregistreerd, heeft Volvo Trucks naar eigen zeggen een marktaandeel van iets meer dan 40 procent.

Over DFDS

DFDS – met het hoofdkantoor in Kopenhagen – levert veer- en transportdiensten in en rond Europa en genereert een jaarlijkse omzet van 19 miljard DKK (ruim € 2,5 miljard). De logistiek dienstverlener heeft 10.000 medewerkers, verspreid over meer dan twintig landen.