De aantrekkingskracht van de E-Transit zit ‘m volgens Ford niet alleen in zijn bereik, maar vooral in het totaalplaatje. Zo wordt de bedrijfswagen voorzien van onder meer een geïntegreerd gamma van software en diensten die de uptime en de gebruikskosten optimaliseren. Hij is daarnaast leverbaar met het ProPower Onboard waarmee op locatie bijvoorbeeld koelaggregaten en laptops van stroom kunnen worden voorzien.

25 uitvoeringen van Ford E-Transit 

Met het diverse aanbod van 25 uitvoeringen mikt Ford met E-Transit op de inzet binnen een breed scala aan bedrijfsactiviteiten. Het accupakket met een bruikbare capaciteit van 67 kWh maakt een actieradius van maximaal 317 kilometer (WLTP) mogelijk. De E-Transit kan in 34 minuten van 15 naar 80 procent worden opgeladen met een 115 kW DC-snellader. De accu volledig opladen met een normale 3-fasenlaadpaal of met een Wallbox met de 11 kW-onboardlader duurt circa 7,2 uur.

3,5 tot 4,25 ton toelaatbaar gewicht

De elektrische Transit wordt verkrijgbaar als bestelauto, bestelauto met dubbele cabine en als chassis enkele cabine, in diverse lengte- of hoogtevarianten. Afhankelijk van de gekozen uitvoering varieert het maximaal toelaatbaar gewicht van 3,5 tot 4,25 ton en is het laadvermogen maximaal 1.616 kilo (bestelauto) of 1.967 kilo (chassis-cabine). De elektromotor is leverbaar in twee versies 135 kW (184 pk) of 198 kW (269 pk) en heeft een maximumkoppel van 430 Nm.

ford introduceert elektrische bedrijfswagen

Rijker uitgerust dan diesels

De Ford E-Transit is te configureren als Ambiente of Trend. Volgens Ford zijn beide uitvoeringen rijker uitgerust dan de equivalente diesels. De Ambiente is standaard uitgerust met onder meer Electronic Air Temperature Control, het infotainmentsysteem Sync 4 met 12-inchtouchscreen, Keyless Start, een elektrische handrem, stoelverwarming, Quickclear-voorruit en elektrisch bedien- en verwarmbare buitenspiegels. De Trend biedt daarbovenop systemen die de productiviteit en veiligheid verder verhogen en de bedrijfskosten verlagen, zoals het Ford Connected Navigation System, Cruise Control, Pre‑Collision Assist met Pedestrian Detection, Lane Departure Warning, Lane Keeping Aid en parkeersensoren rondom. De bestelautouitvoering heeft ook een laadvloerbescherming.

Het standaard FordPass Connect Modem biedt voor onbeperkte tijd toegang tot de diensten van FordPass Pro. Ook inbegrepen zijn een jaar lang toegang tot het FordPass-laadnetwerk en een jaarabonnement op Ford Telematics.

Lees ook: Ford laat E-Transit aan de tand voelen door klanten