De drie modellen in deze serie kenmerken zich door een smal chassis, een grote wendbaarheid en een breed scala aan veiligheidssystemen. 

Linde trekt 4 tot 6 ton

De nieuwe trekkers zijn leverbaar zijn met lithium-ion- of loodzuurbatterijen. De lichtste trekker, de P40 C heeft een trekvermogen van 4 ton, een nominale trekkracht van 800 Nm en een maximale rijsnelheid van 8/13 km/u (met/zonder lading). De uitvoering erboven, de P40 C B heeft eveneens een trekvermogen van 4 ton, maar met een nominale trekkracht van 800 Nm en een maximale rijsnelheid van 8/10 km/u. De zwaarste trekker in deze reeks is de Linde P60 C met een trekvermogen van 6 ton, een nominale trekkracht van 1.200 Nm en een maximale rijsnelheid van 8/13 km/u.

Curve Control

Alle modellen hebben een breedte van 800 millimeter. Vanaf het bestuurdersplatform heeft de bestuurder een onbelemmerd zicht op de werkomgeving, de aanhanger, de koppeling en de lading. Het ontwerp van de truck zorgt ervoor dat het lichaam van de bestuurder altijd binnen de contouren van het beschermende chassis blijft. Bij een onverhoopte aanrijding worden de krachten geabsorbeerd door de robuuste bumpers.

De trekkers zijn standaard uitgerust met diverse veiligheidssystemen. Een voorbeeld is de Linde Curve Control die de snelheid in bochten verlaagt. De optionele Linde BlueSpot projecteert een blauw lichtpunt op de grond voor de trekker en waarschuwt zo voetgangers en andere bestuurders dat een truck nadert. Ledkoplampen zorgen voor een uitstekend zicht voor de bestuurder, zelfs in slecht verlichte gangen.

Drie remsystemen

De voertuigen worden tot stilstand gebracht door drie onafhankelijk werkende remsystemen. De elektromagnetische rem (Linde Brake Control) is gekoppeld aan de noodstop en fungeert tevens als de zogenaamde dodemansfunctie wanneer de rijschakelaar wordt losgelaten. De trekker stopt ook automatisch wanneer de bestuurder het platform verlaat. Het hydraulisch ondersteunde remsysteem remt op zijn beurt evenredig met het lastgewicht: hoe zwaarder de last, hoe meer remkracht.

Geveerd bestuurdersplatform

De nieuwe trekkers van Linde – dat ook heftrucks levert – beschikken over een volledig geveerd bestuurdersplatform dat schokken en trillingen wegfiltert. Het platform absorbeert trillingen tot 30 procent beter in vergelijking met eerdere modellen. De brede, lage instap, het in hoogte verstelbare stuur en de verstelbare rugleuning met opklapbare zitting bieden de bestuurder veel comfort. Dubbele wielen zorgen voor optimale stabiliteit en tractie in alle rijsituaties. Er zijn vier soorten wielen met verschillende materiaal- en gripeigenschappen beschikbaar en het is afhankelijk van de omgeving en de ondergrond welke het meest geschikt is. Als de trekker deel uitmaakt van een logistieke trein (Linde Load Train), is een optionele afstandsbediening beschikbaar.

Fleetmanagementsysteem

Het optionele, modulaire fleetmanagementsysteem Linde Connect wordt gebruikt voor toegangscontrole, truck- en chauffeursbeheer, onderhoudsplanning, schoksensoren en gebruiksanalyse en zone afhankelijke snelheidsaanpassing.
vrouw zit op elektrische trekker linde