De lage cabine van de D Wide Z.E. LEC (Low Entry Cab) is speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van de sector van de afvalinzameling, om het werk van de chauffeurs te vergemakkelijken en hun veiligheid, comfort en efficiëntie te optimaliseren.

Renault Trucks met lage instap

De Renault Trucks D Wide Z.E. LEC is zo uitgerust dat de chauffeurs moeiteloos en veilig in het voertuig kunnen stappen. De instap in de cabine is 200 millimeter lager dan bij een standaarddistributietruck en is voorzien van een enkele antislipopstap en deuren die in een hoek van 90° opengaan. Dit vermindert aanzienlijk de vermoeidheid van de bemanning die mogelijk wel  meer dan honderd keer per ronde in en uit de cabine moet stappen.

Veiliger onderweg

De lage positie van de cabine biedt de chauffeurs volgens Renault een uitstekend zicht rondom, wat leidt tot een optimale bescherming van de medeweggebruikers. Voor nog beter zicht raadt Renault Trucks aan om extra zijruiten aan de achterkant van de cabine te plaatsen, die als optie verkrijgbaar zijn.

renault trucks d wide z.e. lec

De cabine van de volledig elektrische truck biedt plaats aan de chauffeur en maximaal drie extra bemanningsleden. De optionele vlakke vloer zorgt voor bewegingsvrijheid in het voertuig en maakt in- en uitstappen aan zowel de linker- als de rechterkant mogelijk.

Geschikt voor zero-emissiezones

De Renault Trucks D Wide Z.E. LEC, die in samenwerking met carrosseriebouwer Estepe is ontwikkeld, wordt geleverd in een 6x2-versie met gestuurde achteras en is in heel Europa te bestellen. Omdat het voertuig volledig elektrisch is, is het uitermate geschikt voor gebruik in stedelijke gebieden met zero-emissiezones.