De S-Way zal van Coevorden heen en weer naar Stuttgart rijden – een rit van ruim 1.200 kilometer. De trekker van Overmars Transport en Logistiek is uitgerust met twee lng-tanks van elk 200 kilo. Dit zorgt ervoor dat de chauffeur tot wel 1.600 kilometer kan rijden zonder zich zorgen te hoeven maken over de actieradius.

Iveco op lng

Het laatstgenoemde aspect was heel belangrijk in de keus voor de nieuwe truck, vertelt ondernemer Jur Overmars. “We hebben gekozen voor deze Iveco, omdat er in ieder geval vanuit Nederland naar de klant gereden moet kunnen worden op één tank, zonder dat we ons daar zorgen over hoeven maken. Dit was niet mogelijk bij andere vrachtwagenmerken. Daarnaast is het ook gewoon een supermooie wagen.’’
Ook het duurzame karakter van lng staat Overmars aan. Het gebruik van een lng-truck is duurzamer dan dat van een diesel. Een lng-truck stoot 95 procent minder fijnstof en 95 procent minder CO2 met biomethaan uit. Iveco is voorstander van lng-trucks en wil de transitie daarnaartoe versnellen.

Overmars Transport en Logistiek

Overmars Transport en Logistiek rijdt dedicated voor de klant en vervoert alles wat de deze van hun vraagt. “We rijden bijvoorbeeld voor een klant in Venlo voor wie we bijna al het transport in Noord-Nederland doen”, vertelt Overmars. “We rijden met drie lzv’s voor deze klant. Deze gaan naar Venlo en laden daar ’s avonds zes trailers, daarna komen ze weer terug, ontkoppelen ze alles en schuiven ze de voorste trailer weer in. Overdag rijden ze dan routes in het noorden van Nederland. Zo is er dus geen op- en overslag.”