Het op het A1 Bedrijvenpark gevestigde dc is sinds 1 februari operationeel. Door de opening van dit grootste Aldi-dc in Nederland heeft de discounter een verdere optimalisatie ingezet van de logistiek in het oosten van het land. Voor klanten betekent deze optimalisatie volgens Aldi dat beschikbaarheid, versheid en kwaliteit van het assortiment nog verder verbeterd worden.

Aldi voegt Groenlo en Ommen samen

“We zijn er trots op dat we in achttien maanden op deze centraal in de regio gelegen plek een groot, modern en duurzaam distributiecentrum hebben neergezet”, aldus Rutger Mulder, managing director Real Estate and Expansion. De bebouwing van het nieuwe dc beslaat circa 48.000 m2 en staat op een terrein van bijna 128.000 m2. De inhoud bedraagt 575.000 m3.

nieuw distributiecentrum aldi deventer

“Voor ons is dit nieuwe en tevens voor ons grootste dc in Nederland bijzonder”, vertelt Gideon van Bussel, managing director van Aldi Deventer. “Het is een samenvoeging van de distributiecentra in Groenlo en Ommen. Ik ben dan ook trots op wat we met alle 270 medewerkers en betrokken leveranciers bereikt hebben. Deze uitdagende operatie heeft geleid tot een grote meerwaarde voor onze klanten. En door de inspanning en flexibiliteit van onze mensen hebben de winkels weinig gemerkt van deze verhuizing.”

Deventer bevoorraadt honderd winkels

Er worden in totaal honderd winkels bevoorraad vanuit Deventer. Het dc heeft verschillende soorten opslagruimtes. Er is een gedeelte zonder stellingen voor bulkartikelen, de weekendaanbiedingen en non-food en een stellinggedeelte waar de overige reguliere producten staan. Daarnaast is er een koelruimte en vriesgedeelte. Het vriesgedeelte is uniek voor Aldi. Vanaf 1 mei worden vanuit Deventer de vriesproducten alleen in de eigen regio uitgeleverd. Vervolgens wordt er uitgebreid naar een levering van diepvriesproducten in heel Nederland. Verwacht wordt dat dit eind oktober dit jaar gerealiseerd zal zijn.

Duurzame bouw dc

Naast efficiency is ook duurzame bouw het uitgangspunt geweest bij de planning van het nieuwe dc. Het gebouw is voorzien van 8.244 zonnepanelen op het dak die het voorzien van energie. Ook wordt gebruikgemaakt van een warmteterugwininstallatie, die de kantoren verwarmt. Het pand is volledig gasvrij en de koel-/vriesinstallatie draait op natuurlijk koudemiddel (CO2).

nieuw dc aldi deventer
Belevering winkels

Het Aldi-dc beschikt over 92 dockdeuren, waar dagelijks 32 eigen vrachtwagens gemiddeld driemaal per dag worden ingeladen om winkels te voorzien van producten. Er worden dagelijks zo’n 75.000 dozen getransporteerd van Deventer naar de filialen in de regio. Op het terrein zijn ook een eigen wasstraat, een tankstation en een garage voor de vrachtwagens gevestigd.

Kijk hieronder naar een video van de bouw van het distributiecentrum van Aldi in Deventer: