Uturn is een online platform dat sinds 2017 vraag en aanbod van capaciteit voor containertransport in en rondom de grote havens van Europa organiseert. De fysieke uitbreiding naar Duitsland komt voort uit de huidige groei in en rondom de havens van Bremen, Hamburg en Duisburg. “De huidige marktomstandigheden zorgen ook in Duitsland voor flink wat uitdaging in de zoektocht naar capaciteit onder verladers wat ten goede komt aan het aantal gebruikers en matches op Uturn”, aldus Niels Duijvestijn cco bij Uturn.  

Uitbreiding Uturn naar Duitsland hard nodig

Uturn, dat eerder dit jaar de shipment notifier lanceerde, heeft een internationaal netwerk van duizenden verladers en containervervoerders die door middel van het platform eenvoudig samenwerken. Naast het samenbrengen van vraag en aanbod draagt het platform ook zorg voor de gehele administratieve en financiële afwikkeling van de containertransporten. “We hebben gemerkt dat deze fullservice-benadering erg belangrijk is voor Duitse verladers in hun keuze om met Uturn van start te gaan” legt Duijvestijn uit. 
Het Uturn-platform neem alles uit handen waardoor je als verlader en vervoerders niet alsnog weer zaken zelf moet regelen. Dit waar je in Duitsland veel platforms ziet die alleen de partijen bij elkaar brengen.
Het verdienmodel van Uturn zit het hem in de afgeronde transportopdrachten. De verlader betaald per afgeronde transportopdracht een vaste fee, voor vervoerders is het platform zelfs geheel gratis te gebruiken.

Vertrouwen van de Duitse overheid: winnen Landing pad

De verdere expansie in Duitsland is niet onopgemerkt gebleven, zelfs niet bij de Duitse overheid. Onlangs won het logistieke platform The Scaleup Landing Pad een Duits overheidsinitiatief dat als doel heeft jonge internationale scale-ups, die innovatieve oplossingen bieden op het gebied van mobiliteit en logistiek te helpen met hun uitrol binnen Duitsland en de rest van Europa. “We zijn erg trots dat we deze prijs hebben gewonnen en kunnen het met recht een vliegende start noemen. Wat ook weer een extra bevestiging is van de prestaties tot nu toe en de plannen die we hebben.” verklaart Niels Duijvestijn trots
Om de lancering van Uturn in Duitsland in goede banen te leiden is Paul Hugenholtz aangesteld als Country manager Germany. Paul is van origine Duits, werkt al twee jaar in Nederland als sales executive en is bekend met Hamburg waar hij eerder al negen maanden woonde en werkte. “Ik kijk ernaar uit om Uturn in Duitsland verder op de kaart te gaan zetten en meer verladers en vervoerders te enthousiasmeren voor ons platform”, aldus Hugenholtz.