CB realiseert voor Plantyn – dat onderdeel is van Infinitas Learning – het voorraadbeheer, de levering naar schoolboekspecialisten, boekverkopers, webshops, scholen, universiteiten, studenten en scholieren, beoordelingsexemplaren en verwerking van retouren.

Noordhoff al eerder naar CB

De Nederlandse tak van Infinitas Learning, Noordhoff, ging Plantyn voor door de complete opslag en distributie in 2019 aan CB uit te besteden. “Met CB hebben we een partner die de boekensector in het algemeen én de educatieve sector in het bijzonder goed kent en die weet welke logistieke uitdaging onze vraag met zich meebrengt”, aldus Katleen Lanens, cfo van Plantyn.

Lees ook: Linda van Zomeren nieuwe ceo bij CB

De goede ervaringen van Noordhoff maakten de keuze voor deze logistiek dienstverlener een logische. Maarten Cleeren, directeur Learning Solutions van Noordhoff: “Snelheid, kwaliteit en het vermogen om snel te kunnen bewegen in een veranderende markt speelden een belangrijke rol in onze keuze, en dat is de afgelopen jaren een juiste keuze gebleken.”

Uitbreiding klantenkring educatieve uitgeverijen

Mathijs Suidman, directeur Media CB, is verheugd over de jongste ontwikkelingen “Plantyn is een grote en vernieuwende educatieve uitgever in België en we zijn er trots op hun logistieke partner te zijn. In het voortraject werken we al op een heel prettige manier samen, we kijken ernaar uit onze samenwerking voort te zetten.”

Met Plantyn breidt CB zijn klantenkring van educatieve uitgeverijen op een waardevolle manier uit, aldus Suidman. “We hebben nu ook een steviger positie in België. En de groei in de educatieve sector sluit naadloos aan bij onze strategie.”

Verhuizing voorraden Plantyn

Half november is gestart met de verhuizing van Plantyn-voorraden naar CB. Het logistieke bedrijf start in januari met de uitlevering aan Plantyn’s klanten.