Dit is een Premium Magazine

info-circle

Bent u nog geen abonnee? Kies dan hieronder een abonnement en krijg toegang tot alle artikelen op de site.


Transport & Logistiek 11 2022

“‘Dozen’ als het om logistiek en industrieel vastgoed gaat en ‘verdozing’ zijn termen waaraan ik mij ronduit stoor. Dit zegt Eelko Brinkhoffe, bestuurslid van de nieuwe branchevereniging Dilas, in een interview in deze Transport & Logistiek. Cuno Vat, ceo bij Neele-Vat Logistics, schrijft in zijn column dat alles om logistiek draait. “Maar dat moeten we wel blijven uitleggen.”

In deze uitgave gaan we de weg op met een Scania P280 PHEV. Het wordt een rit zonder ‘laadangst’. En we belichten een nieuwkomer in de vrachtwagenbranche: Volta Trucks wil met zijn elektrische voertuigen de stedelijke distributie veranderen.

Ook Pieter Heeren wil verandering in en voor zijn transportbedrijf. In een van onze e-commercethema-artikelen vertelt de ondernemer dat hij er een rol voor ziet weggelegd als pakkethub voor de dorpen binnen ‘zijn’ gemeente. Over gemeenten gesproken: Rotterdam biedt ondernemers de mogelijkheid om elektrische voertuigen uit te proberen binnen de stadsdistributie. Het probeeraanbod loopt uiteen van grote bestelbussen tot bakfietsen.

Elektrisch rijden, hoe bevalt dat eigenlijk? We vroegen een drietal chauffeurs van Oegema Transport en De Rooy Transport. Verder spreken we in deze Transport & Logistiek met Manon van Opdorp en Wesley van Hoeijen over hun uitbreidende bedrijf Van Opdorp Transportgroep, maar ook over het halen van de klimaatdoelstellingen.