Het aantal kandidaten voor de iF Design Award 2021 was groot: de jury moest een keuze maken uit bijna 10.000 inzendingen uit 52 landen. Ondanks de sterke concurrentie overtuigde de nieuwe MAN-truckgeneratie de onafhankelijke, 98-koppige internationale vakjury met de algehele harmonie van materialen en kleuren en met zijn bijzonder functionele design.

MAN focust op de bestuurder

Bij de ontwikkeling van de nieuwe truckserie heeft MAN meer dan zevenhonderd vrachtwagenchauffeurs bij verschillende model-, rijsimulator- en testbaanstudies betrokken en zo hun ervaringen gebruikt bij het ontwerpen van de nieuwe truckgeneratie.

if design award man

De werkplek kenmerkt zich door drie onafhankelijk van elkaar te bedienen systemen: het combi-instrument, het media- en navigatiesysteem – met een display tot 12,3 inch – en het bedieningselement MAN SmartSelect, inclusief in de slaapcabines de digitale afstandsbediening voor de bediening van comfort- en entertainmentfuncties vanaf het onderbed. Elk systeem beschikt over een eigen, truckspecifieke besturingslogica en is tegelijkertijd geïntegreerd in het holistische interactieconcept.

Toekomstgerichte connectiviteit

De hoogwaardige en praktische materialen, het ergonomisch geperfectioneerde zit- en slaapcomfort, de vele assistentie- en veiligheidssystemen, maar ook de toekomstgerichte connectiviteit van de nieuwe truckgeneratie vielen bij de jury in de smaak. Zij leveren namelijk een grote bijdrage aan de vereenvoudiging van het steeds veeleisender wordende dagelijkse werkleven van chauffeurs.

In de prijzen

De MAN TGX viel al vaker in de prijzen. Zo werd de trekker een halfjaar geleden uitgeroepen tot ‘International Truck of the Year 2021’.