De Advancer moet nóg sneller dan de voorgaande generaties de temperatuur in de laadruimte kunnen verlagen. Daarbij is goed gelet op het energieverbruik. Met zijn nieuwe koelmachineserie denkt Thermo King in te spelen op de wensen zijn klanten. Naast de variabele luchtstroom draait het om een lager brandstofverbruik en een lagere TCO. 

‘Advancer is baanbrekend’

“Voor het ontwerp van de Advancer gingen we terug naar de tekentafel en vroegen klanten om ons te vertellen wat ze nodig hadden om beter te werken, meer klanten binnen te halen en hun bedrijfskosten te verlagen. Het resultaat is een baanbrekende oplossing waar onze klanten op wachten”, steekt David O'Gorman, senior productmanager bij Thermo King, zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. 

Energieverbruik

Volgens Thermo King levert de verbrandingsmotor 50 procent minder uitstoot dan het maximum dat is toegestaan volgens de nieuwste NRMM Stage V-emissienormen. Verder biedt de Advancer lagere onderhoudskosten en een verbeterd onderhoudsgemak in vergelijking met zijn voorganger, dankzij sensoren die meer inzicht bieden in de motor, brandstof, accu en de prestaties van andere belangrijke componenten. De vergaarde informatie wordt op afstand gedeeld met de vervoerder; de Advancer-serie is volledig connected. Deze connectiviteit maakt gedurende twee jaar deel uit van de aankoop.

Duurzaamheid

De nieuwe koelmachines sluiten aan bij de duurzaamheidsambitie van Trane Technologies, het moederbedrijf van Thermo King. Het doel is om de koolstofemissies van klanten voor 2030 met één gigaton te verminderen. Een deel van deze ambitie vult Thermo King zelf in met de productie van de Advancer-serie in de volledig nieuwe CO2-neutrale fabriek in Galway, Ierland. Hier kost de productie van de nieuwe machines 60 procent minder energie dan het productieproces van eerdere Thermo King-trailerproducten.