Met de nieuwe constructiemethode zijn de ontwikkelaars van Bott erin geslaagd om de aluminium bestelwageninrichting gemiddeld 15 procent lichter te maken dan de vorige generatie. Om de nieuwe bedrijfswageninrichting stabiel en veilig in te bouwen heeft Bott speciale aluminium profielen ontwikkeld. Deze profielen hebben een positieve invloed op het gedrag van de inrichting bij een aanrijding van achteren: ze buigen mee, zonder hun vorm te verliezen en zijn bestand tegen sterke schokken. Bott zorgt zo voor optimale veiligheid voor bestuurder en passagiers ondanks het lage gewicht van de inrichting. Om dit zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen, werkt Bott met een geselecteerde groep inbouwbedrijven en automerk/typespecifieke inbouwsystemen.

Bott Vario3 gebruikt interieur nog beter

De nieuwe afmetingen van het Bott Vario3-systeem bieden nog meer variabiliteit als het gaat om het opbergen van gereedschappen. Bott gebruikt het interieur van de bedrijfswagen nog beter, zodat alle ruimtes optimaal worden benut. Het is nu zelfs mogelijk in de laadruimte een pallet te vervoeren, terwijl de opbergrekken gemonteerd zijn. Dat kan doordat de frames zijn ontworpen om vanaf een bepaalde hoogte te worden opgeklapt. Daardoor komt boven de wagenvloer meer breedte beschikbaar. 

Samenwerking met Festool en Tanos

Bott heeft Vario3 ontwikkeld in samenwerking met zijn partners Festool en Tanos om het dagelijkse werk van professionele gebruikers eenvoudiger te maken.