De elektromotor levert een vermogen van 100 kW (136 pk) en 260 Nm koppel. Volgens de WLTP-cyclus biedt de versie met een 50 kWh-batterij een actieradius van 230 km en zelfs 330 km met een 75 kWh-batterij. 

Bedrijfswagennieuws: elektrische Citroën

De ë-Jumpy beschikt over een laadvermogen tot 1.275 kg. De Citroën Jumpy is verkozen tot Bestelauto van het Jaar 2020 – de belangrijkste prijs in de Nederlandse bedrijfswagenwereld – dankzij een geslaagde mix van functionaliteit, comfort, rijeigenschappen, veiligheid en uitstraling. De lithium-ionbatterij van de e-Jumpy is zodanig in de bodem verwerkt dat zijn laadruimte identiek is aan die van de brandstofversies. De batterij levert de energie aan de elektromotor, verwarming en airconditioning. De batterijlading is af te lezen via de meter op het instrumentenpaneel. 

Drie lengtevarianten

De ë-Jumpy is verkrijgbaar in drie lengtevarianten, waaronder de XS met een lengte van 4,6 meter en een laadinhoud van 4,6 m3 voor nog meer gebruiksgemak in druk stadsgebied. Dankzij Visiopark 180°, parkeersensoren voor en achter en inklapbare buitenspiegels is manoeuvreren in krappe ruimtes eenvoudig. Bovendien zijn de meeste versies van de e-Jumpy 1,90 meter hoog, zodat die probleemloos in (ondergrondse) parkeergarages kunnen komen. De M en XL hebben een lengte van respectievelijk 4,95 en 5,30 meter. De breedte van de laadvloer tussen de wielkasten bedraagt 1,25 meter en is voldoende voor het plaatsen van een Europallet.

Elektrische Jumper en Berlingo

De nieuwe Citroën ë-Jumpy komt in de tweede helft van 2020 op de markt. Eind 2020 verschijnt tevens de 100 procent elektrische versie van de Jumper en in 2021 de elektrische Berlingo Van. Dat betekent dat vanaf 2021 alle lichte bedrijfswagens van Citroën worden aangeboden met elektrische aandrijving, naast de versies met efficiënte brandstofmotoren.

Bedrijfswagen op maat

Onder het motto ‘Inspired by Pro’ wil Citroën op maat gesneden oplossingen ontwikkelen om te voldoen aan de behoeften van zakelijke klanten. Citroën is zich ervan bewust dat zij andere verwachtingen hebben dan particuliere klanten en heeft daarom 350 Business Centers ingericht in Europa, waarvan 22 in Nederland.
Bestelauto van het Jaar 2020 Citroën